19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn tren de marfă încărcat cu biodiesel a deraiat în județul Dolj

Un tren de marfă încărcat cu biodiesel a deraiat în județul Dolj

Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane și circula pe distanța Slobozia – Veche Curtici, transporta produse petroliere, mai exact biodiesel.

UPDATE: Trenul cu 23 de vagoane cisternă încărcate cu biodiesel, care a deraiat duminică dimineaţa pe magistrala 900 Caracal-Craiova, pe raza localităţii Cârcea, judeţul Dolj, ar fi intrat pe firul de cale ferată aflat în reparaţie, pe care circulaţia era întreruptă.

Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a declarat că locomotiva a reuşit să treacă podul în virtutea inerţiei, însă vagoanele din spate au căzut după ce podul s-a rupt pe toată lungimea, pe firul aflat în reparaţii.

UPDATE: ANAR intervine cu material absorbant pentru limitarea poluării pârâului în zona localităţii Cârcea, în vederea limitării poluării produse de scurgerea de biodiesel din trenul care s-a răsturnat în viaduct.

Compania națională de Căi ferate CFR SA precizează că locomotiva trenului a deraiat și șase vagoane din compunerea trenului 80315 aparținând GFR s-au răsturnat în viaductul Cârcea.

La fața locului se deplasează reprezentanții autorităților care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de specialiști care vor interveni pentru eliberarea gabaritului. În prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în stația CF Jianca) și așteaptă redeschiderea circulației.

”Vă asigurăm că măsurile operative întreprinse de personalul feroviar au ca principal scop asigurarea continuității traficului feroviar și redeschiderea circulației în condiții de siguranță”, se arată în comunicatul CFR.

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă