Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un român din trei vrea să demareze un proiect de îmbunătăţire a locuinţei în următorul an

Aproape o treime (32%) dintre români vor să pornească un proiect de îmbunătăţire a locuinţei în următoarele 12 luni, suma alocată în acest sens fiind estimată la 4.800 euro, potrivit unui studiu realizat de IRSOP pentru Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.04.2019 - 14:04

Totodată, circa 72% dintre români doresc să pornească un asfel de proiect în următorii 5 ani, potrivit studiului.

Intenţia romanilor de a demara proiecte de îmbunătăţire a confortului locativ creşte de la an la an, iar printre principalele cauze ale acestei evoluţii se numără învechirea imobilelor, rata scăzută de îmbunătăţiri curente şi proporţia mică de locuinţe noi ce nu reuşeşte să contracareze trendul de învechire a locuinţelor existente.

În ceea ce priveste suma necesară pe care românii vor să o investească pentru îmbunătăţirea calităţii locuirii, aceasta se ridica la 4.800 euro în următoarele 12 luni. În 2017, românii au cheltuit în medie, pentru îmbunătăţirea confortului locativ, circa 2.600 euro.

”Principala sursă de finanţare pentru efectuarea lucrărilor de îmbunătăţire locativă o reprezintă economiile deja realizate. Apoi, urmează ca sursă de finanţare importantă veniturile curente. Se observă o scădere a intenţiei de a recurge la credit pentru rezolvarea problemelor locative”, se arată în comunicat.

O soluţie pentru rezolvarea proiectelor locative o reprezintă noul sistem de economisire-creditare, atractivitatea sa fiind dată de dobânda fixă la credite, combinaţia economisire-creditare şi prima de stat, potrivit ABDLR.

Comentarii