Manifeste electorale cu Năstasă Petrache, fostul primar al comunei Buciumeni Galați, FOTO: Facebook

Un primar din Galați făcea „haiducii” pe bani publici cu rudele. Cum va răspunde

Un primar din județul Galați a fost trimis în judecată pentru că a semnat contracte de deszăpezire cu firma rudelor sale. Totodată, el este acuzat că a angajat-o pe nepoata sa în funcția de consilier al primăriei comunale.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 21.07.2021 - 21:17

Potrivit Biroului de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, primarul comunei Buciumeni a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Anchetatorii au stabilit că în perioada 2013-2015, inculpatul, în calitate de primar al comunei Buciumeni, a încheiat trei contracte de deszăpezire cu o întreprindere individuală reprezentată de soţul nepoatei sale. Firma a câștigat suma de 95.157 de lei, au aflat procurorii.

De asemenea, în cursul anului 2016, primarul a semnat mai multe documente, urmare cărora nepoata acestuia a fost angajată în funcţia de consilier la Primăria Buciumeni. Ulterior, nepoata a fost promovată pe o funcţie superioară.

Dosarul primarului din Buciumeni a fost trimis Judecătoriei Tecuci.

Comentarii