19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn pod feroviar prahovean în pericol de PRĂBUȘIRE din cauza inundațiilor

Un pod feroviar prahovean în pericol de PRĂBUȘIRE din cauza inundațiilor

CFR anunţă că se fac intervenţii pentru protejarea pilelor afectate de viituri, urmând ca „în perioada următoare” să se pună în siguranţă obiectivul, cu fonduri de la bugetul de stat, în baza unei expertize tehnice realizate la începutul acestui an, relatează News.ro. 

Pragul de fund al podului feroviar de la Bobolia, din judeţul Prahova, care este parte a rutei feroviare Bucureşti – Ploieşti –  Braşov, a fost afectat de viiturile venite pe râul Prahova la kilometrul 89+140. 

Potrivit datelor furnizate de CFR la solicitarea News.ro, starea tehnică a podului feroviar “este verificată periodic de către reprezentanţii Sucursalei Regionale CF Bucureşti, în conformitate cu prevederile instrucţionale de efectuare a reviziei infrastructurii feroviare, primele măsuri împotriva afuierii fiind luate în cursul săptămânii 23-27.07.2018, prin protejarea pilelor, afectate de viiturile puternice, cu traverse din beton, măsuri care continuă şi în prezent”. 

Conform sursei citate, Sucursala Regională CF Bucureşti va executa “în perioada următoare, după emiterea avizelor şi autorizaţiilor de către autorităţile locale”.

În prima etapă se vor face lucrări de intervenţie în regim de urgenţă, cu surse proprii, pentru punerea în siguranţă a pragului de fund, în vederea stopării fenomenului de degradare a infrastructurii podului.

În etapa a doua, în baza unei expertize tehnice elaborată în ianuarie 2018 vir fi efectuate şi lucrările definitive de punere în siguranţă a podului, cu fonduri de la bugetul de stat, a precizat CFR.
 

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă