13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn microbuz și un tractor s-au ciocnit în județul Buzău: șase răniți...

Un microbuz și un tractor s-au ciocnit în județul Buzău: șase răniți grav

UPDATE 23,15: Autorului evenimentului rutier de pe DN 2C, pe raza oraşului Pogoanele, soldat cu rănirea a 12 persoane, dintre care şase grav, este un bărbat în vârstă de 40 de ani, care a fugit de la locul accidentului şi care se afla în stare de ebrietate. IPJ Buzău confirmă faptul că acesta a fost prins de poliţişti şi dus la audieri, potrivit Agerpres.

„Acesta fost depistat joi seara la circa trei ore de la producerea accidentului, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Poliţiei Oraş Pogoanele şi a Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Buzău, fiind condus la audieri. Are aproximativ 40 de ani şi era sub influenţa alcoolului, peste 0,80 mg/l în aer expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, agentul șef Mihai Drăghiciu.

UPDATE 20,15: Şoferul tractorului implicat în accidentul din judeţul Buzău, în care 12 persoane au fost rănite, a fugit de la faţa locului şi este căutat de poliţişti. Se pare că el ar fi vinovat de producerea evenimentului rutier, dar cercetările continuă. Planul Roşu a fost dezactivat, şapte persoane ajungând deja la spital, iar o femeie însărcitată fiind preluată de elicopterul SMURD pentru a ajunge în Capitală, informeaza News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cosma, a declarat, pentru Agerpres, că „din primele informaţii rezultă că un tractor a ieşit de pe câmp fără să se asigure şi a fost acroşat de microbuz, ambele răsturnându-se, fiind implicat şi un al treilea autovehicul, un automobil”.

 

Primele știri cu acest accident bizar indicau zece răniți grav, dar ISU Buzău a dezmințit aceste informații. În accident a fost implicată și o mașină. Potrivit Mediafax, au fost alertate o autospecială pentru victime multiple, două echipaje de prim ajutor SMURD, o descarcerare, o autospecială de stingere şi 4 ambulante SAJ.

Accidentul s-a petrecut cu DN2C, lângă orașul Pogoanele, iar planul roșu de intervenție a fost activat de către autoritățile locale.

Potrivit IGSU, din primele informaţii rezultă că sunt 12 persoane victime ale accidentului (10 adulţi şi 2 copii), toate fiind conştiente, însă prezentând diverse traumatisme. Nu au fost persoane încarcerate.

„Iniţial au fost declarate 10 victime, s-a declanşat planul roşu. Sunt şase victime cu traumatisme multiple, la faţa locului au fost dirijate peste şase echipaje de intervenţie”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, slt. George Creţu.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă