Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un fost fotbalist, “uns” administrator al bursei de energie

Unul dintre cei mai noi administratori ai OPCOM este fiul fostului preşedinte PSD Neamţ Ioan Munteanu, judeţ din care vine şi ministrul Economiei, Dănuţ Andruşca.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.11.2018 - 17:19

Remus Munteanu, administratorul proaspăt numit pe 3 octombrie a.c., nu a avut, potrivit CV-ului, tangenţe cu sistemul energetic sau cu pieţele de mărfuri şi a fost, în trecut, fotbalist la Ceahlăul Piatra Neamţ, informează economica.net.

Ministerul Economiei controlează Transelectrica, cea care administrează bursa OPCOM.

Potrivit datelor din CV, Remus Munteanu s-a născut în 1974 şi a absolvit liceul de chimie industrială din Piatra Neamţ în anul 1993. Opt ani mai târziu, în 2001, a început Facultatea de Administraţie Publică a Universităţii Petre Andrei din Iaşi, pe care a absolvit-o în anul 2005. În ceea ce priveşte activitatea profesională, primul loc de muncă al lui Munteanu a fost în anul absolvirii liceului, 1993, la Melana Săvineşti, în postul de tehnician, pe care l-a ocupat doi ani.

În perioada 1998-2002, a fost fotbalist la FC Ceahlăul Piatra Neamţ, şi din 2002 până în 2007 a fost director al firmei Daria SRL Piatra Neamţ.  Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, firma are ca obiect de activitate “repararea echipamentelor electronice şi optice”. Remarcabil este că, anul trecut, compania care a raportat că are un singur angajat a raportat o cifră de afaceri de 281.000 de lei şi un profit net de 136.000 de lei.

Din 2007 şi până în prezent, Remus Munteanu este, potrivit CV-ului, director la SC LRD Company SRL, din localitatea în care îşi are şi domiciliul, Alexandru cel Bun, din judeţul Neamţ. Conform Ministerului de Finanţe, firma, care are ca obiect de activitate “lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor” a înregistrat venituri totale de 309.000 lei în 2017, şi a raportat un profit net de crca 50.600 de lei.

OPCOM este operatorul comercial al pieţei de energie şi gaze din România, adică entitatea care administrează platfomele de tranzacţionare de energie electrică, de gaze naturale şi de certificate verzi. OPCOM este deţinută în proporţie de aproape 98% de Transelectrica, societatea naţională de transport al energiei electrice şi operatorul sistemului energetic national şi restul direct de Ministerul Economiei.

Decizia de numire a lui Munteanu în funcţia de administrator a fost luată de Adunarea Generală a Acţionarilor OPCOM în data de 3 octombrie. Din decizie se înţelege că Munteanu a mai ocupat această funcţie, din moment ce AGA “ia act de încetarea prin ajungere la termen, la data de 24.09.2018, a mandatului de administrator al domnului Remus Munteanu” şi îl alege pe acelaşi Munteanu administrator provizoriu până la data de 2 februarie 2019, dar nu mai târziu de finalizarea procedurii de selecţie a administratorilor societăţii, potrivit OUG 109/2011.

Remus Munteanu este fiul lui Ioan Munteanu, fost preşedinte al PSD Neamţ şi fost parlamentar. El şi-a dat demisia din funcţia de parlamentar la începutul anului, invocând motive de sănătate. După puţin timp însă, în luna martie, Remus Munteanu a fost numit secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului.

 

Comentarii

loading...