11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn echipaj spaţial a părăsit Terra pentru Staţia Spaţială Internaţională în plină...

Un echipaj spaţial a părăsit Terra pentru Staţia Spaţială Internaţională în plină pandemie

Americanul Chris Cassidy şi ruşii Anatoli Ivanichin şi Ivan Vagner au decolat, joi, de pe cosmodromul rus Baikonur, din Kazahstan. Ei trebuie să ajungă la staţia orbitală la ora 14.15 GMT după un zbor de şase ore. 

“Capsula Soyuz MS-16 a decolat cu succes”, a transmis agenţia spaţială rusă Roskosmos. Chiar înainte de a se lansa pe orbită, echipajul a declarat că “se simte bine”, potrivit televiziunii Nasa, care transmite lansarea. 

Dacă misiunea de şase luni a celor trei bărbaţi la bordul SSI a fost menţinută în ciuda Covid-19, mai multe ritualuri au fost anulate pentru a limita riscurile de răspândire a bolii. Familiile lor şi jurnaliştii nu au mai fost invitaţi la tradiţionala conferinţă de presă de dinaintea plecării. Aceasta a avut loc prin videoconferinţă, fără public. 

Cei trei se vor întâlni la bordul laboratorului orbital cu Oleg Skripotchka, Andrew Morgan şi Jessica Meir, care ar trebui să se întoarcă pe Pământ la 17 aprilie.

Lansarea de joi este prima cu o rachetă Soyuz-2.1a, după ce Roskosmos, agenţia spaţială rusă, a renunţat anul trecut la exploatarea rachetelor lansatoare Soyuz-FG, de generaţie mai veche.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă