8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUn copil de 15 ani a fost răpit din mașina tatălui. Poliția...

Un copil de 15 ani a fost răpit din mașina tatălui. Poliția cere sprijinul populației

Înainte să aibă loc răpirea, tatăl copilului ar fi fost agresat.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, copilul de 15 ani a fost luat din autoturismului tatălui său, din Vaslui, după ce acesta din urmă a fost lovit de către două persoane necunoscute.

„Poliţiştii din Vaslui au fost sesizaţi de tatăl minorului despre faptul ca , în timp ce se afla în autoturism, oprit la o trecere pentru pietoni, un bărbat necunoscut l-a lovit, iar un alt bărbat a tras copilul din maşină, după care au fugit, într-o direcţie necunoscută. Poliţiştii au demarat imediat căutările, minorul fiind dat în urmărire şi în consemn la frontier”, arată IGPR.

Băiatul luat din maşina tatălui se numeşte Ţibuliac Mădălin Giuliano, are 15 ani, 1,65 metri înălţime, aproximativ 60 de kilograme, păr negru, tuns scurt, ochi căprui.

La momentul dispariţiei, era îmbrăcat cu pantaloni scurţi, de culoare deschisă, tricou de culoare deschisă, pantofi sport de culoare albă.

Din primele verificări, este posibil ca minorul să se afle în compania mamei sale, cetăţean român, cu domiciliul în străinătate.

Potrivit anchetei, părinţii copilului au avut o relaţie de concubinaj, în perioada 2000-2004, în municipiul Bârlad, iar în 2004, femeiea a plecat de la domiciliu.

În anul 2007, mama copilului, Macedonia Munteanu, s-a întors în Bârlad, de unde, spun anchetatorii, a plecat împreună cu copilul, în Spania. De atunci până în 2016, tatăl copilului nu a ştiut unde se află acesta, dar nu a anunţat Poliţia.

În anul 2016, tatăl copilului dat dispărut a aflat că acesta este în Franţa, iar la începutul acestei luni, bărbatul a mers acolo şi l-a adus în România.

A fost întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate şi lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

Cine poate oferi informaţii pentru depistarea băiatului trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă