Parlamentul Republicii Moldova (Foto: Facebook)

Un convoi cu echipamente medicale pleacă din București spre Republica Moldova

Un convoi format din 20 de camioane încărcate cu echipamente sanitare pleacă, miercuri, din București spre Republica Moldova.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.05.2020 - 11:16

Convoiul cu materiale donate de România Republicii Moldova pleacă miercuri din Piaţa Victoriei, din fața sediului Guvernului, în prezenţa premierului Ludovic Orban.

Alături de șeful Guvernului, la ceremonia de plecare mai sunt prezenți ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat, precum şi şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), generalul Dan-Paul Iamandi.

"În şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptată o Hotărâre de Guvern, aşa cum Guvernul Orban a promis, pentru ajutor umanitar pentru Republica Moldova, pentru fraţii noştri din Basarabia, pentru a face faţă crizei răspândirii infecţiilor cu coronavirus în ţara vecină, respectiv un ajutor umanitar în valoare de 16,5 milioane de lei, sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus", a anunțat, acum șase zile, şeful Cancelariei premierului Orban, Ionel Dancă.

Comentarii