Un bărbat suspectat de camătă, reţinut de poliţişti

Un bărbat suspectat de camătă, care a făcut cel puţin 29 de victime, a fost reţinuţi de către poliţişti.

Share

Rl online 0 comentarii

23.01.2019 - 12:33

Începând din 2016 acesta a acordat împrumuturi unor persoane şi a perceput o dobândă lunară de 50 – 100 la sută şi, pentru a garanta împrumuturile, le cerea oamenilor cărţile de identitate sau cardurile de salariu.

”La data de 22 ianuarie a.c., poliţiştii oraşului Chişineu Criş, judeţul Arad, au efectuat o percheziţie, la domiciliul unui bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vânători, bănuit de efectuarea unor operaţiuni financiare fără drept”, a anunţat, miercuri, Poliţia Română.

Din cercetări a reieşit că, începând din anul 2016, bărbatul ar fi dat mai multor persoane, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani.

”Acesta ar fi perceput o dobândă lunară între 50% şi 100% din suma acordată. Pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celor împrumutaţi cărţi de identitate şi carduri bancare de salarii. În urma percheziţiei domiciliare, au fost găsite şi ridicate 17 carduri bancare, 6 cărţi de identitate şi alte înscrisuri, precum şi 15.600 de lei şi 70 de euro. Au fost identificate până în prezent 29 de persoane vătămate”, au mai precizat poliţiştii.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor Judecătoriei Chişineu-Criş, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de camătă.

Comentarii