19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUn arhipelag din Atlantic a rămas izolat de restul lumii după o...

Un arhipelag din Atlantic a rămas izolat de restul lumii după o furtună violentă

“Este genul de solicitare pe care o facem atunci când capacitatea guvernului provincial este depăşită”, a declarat presei Genevieve Guilbault, ministrul securităţii publice al provinciei Quebec, precizând că turnul de control al aeroportului de pe Insulele Magdalena este lipsit de electricitate.

“Am obţinut din partea guvernului federal ca un avion al Forţelor armate să ne acorde ajutor ferm chiar de vineri dimineaţă”, a precizat ea pe Twitter.

Numai câteva rare telefoane prin satelit permiteau menţinerea contactului cu acest arhipelag având 13.000 de locuitori şi restul Quebecului, după ce două legături de fibră optică au fost tăiate în mare, potrivit serviciilor de urgenţă ale provinciei.

Aproximativ 2.000 din cele 7.000 de locuinţe din aceste insule erau lipsite de electricitate la sfârşitul zilei de joi, mai mulţi stâlpi fiind smulşi de vântul suflând cu până la 130 de kilometri/oră, potrivit societăţii publice Hydro-Quebec. Circa 20 de echipe de urgenţă ale Hydro-Quebec şi alţi specialişti vor fi transportaţi vineri la faţa locului cu avionul militar.

Joi, în punctul culminant al furtunii, un incendiu a distrus o reşedinţă în care locuiau 19 persoane în vârstă, fără să se înregistreze răniţi, potrivit autorităţilor.

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă