Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un arhipelag din Atlantic a rămas izolat de restul lumii după o furtună violentă

O furtună violentă a tăiat joi practic toate comunicaţiile dintre un arhipelag din Golful Sf. Laurenţiu (Quebec) şi restul continentului, provocând o pană majoră de electricitate, iar armata canadiană a fost chemată în ajutor, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.11.2018 - 09:08

"Este genul de solicitare pe care o facem atunci când capacitatea guvernului provincial este depăşită", a declarat presei Genevieve Guilbault, ministrul securităţii publice al provinciei Quebec, precizând că turnul de control al aeroportului de pe Insulele Magdalena este lipsit de electricitate.

"Am obţinut din partea guvernului federal ca un avion al Forţelor armate să ne acorde ajutor ferm chiar de vineri dimineaţă", a precizat ea pe Twitter.

Numai câteva rare telefoane prin satelit permiteau menţinerea contactului cu acest arhipelag având 13.000 de locuitori şi restul Quebecului, după ce două legături de fibră optică au fost tăiate în mare, potrivit serviciilor de urgenţă ale provinciei.

Aproximativ 2.000 din cele 7.000 de locuinţe din aceste insule erau lipsite de electricitate la sfârşitul zilei de joi, mai mulţi stâlpi fiind smulşi de vântul suflând cu până la 130 de kilometri/oră, potrivit societăţii publice Hydro-Quebec. Circa 20 de echipe de urgenţă ale Hydro-Quebec şi alţi specialişti vor fi transportaţi vineri la faţa locului cu avionul militar.

Joi, în punctul culminant al furtunii, un incendiu a distrus o reşedinţă în care locuiau 19 persoane în vârstă, fără să se înregistreze răniţi, potrivit autorităţilor.

Comentarii

loading...