FOTO: pexels.com

Un an de închisoare pentru că a fugit din spital de teama infectării cu Covid-19

Un bărbat din Buzău a fost condamnat la un an de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi după ce a fost judecat într-un dosar penal deschis pe numele său pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 16.12.2020 - 09:24

Bărbatul în vârstă de 36 ani a fost condamnat la închisoare după ce în luna aprilie, pe fondul unor afecțiuni respiratorii, s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău unde i s-a prelevat un test pentru depistarea Covid-19 și a fost internat într-un modul izolator până la stabilirea rezultatului testului.

De teamă că ar putea avea Covid-19, omul a fugit din unitatea medicală și a fost prins de polițiști în timp ce se îndepta spre casă. A ajuns din nou la spital unde, ulterior, i s-a comunicat că nu este infectat cu noul coronavirus.

Polițiștii au deschis pe numele său un dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor și acum instanța l-a condamnat la un an închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi.

Pentru a scăpa de închisoare, bărbatul are 10 zile la dispoziție pentru a formula apel împotriva sentinței Judecătoriei Buzău.

Comentarii