15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiUltimele detalii legate de starea de sănătate a pacienților cu coronavirus

Ultimele detalii legate de starea de sănătate a pacienților cu coronavirus

Potrivit sursei citate, la nivel naţional se află în carantină 22 de persoane, pentru alte 12.619 fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

“Până la această oră au fost prelevate şi analizate 734 de probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 726 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul”, precizează GCS.

În acest moment, sunt internaţi 5 pacienţi diagnosticaţi cu infecţie cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecţioase din Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova, starea de sănătate a acestora fiind monitorizată permanent de personal medical.

“Ministerul Sănătăţii a solicitat astăzi spitalelor judeţene să demareze proceduri de licitaţii pentru achiziţionarea a câte unui aparat Real Time PCR în vederea creşterii capacităţii de testare, care în acest moment este realizată în 6 centre (Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Craiova)”, arată aceeaşi sursă.

Al optulea caz diagnosticat cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României este al unui bărbat în vârstă de 51 de ani din judeţul Olt, care a călătorit din Italia cu acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia.

Bărbatul nu prezintă simptome specifice, în momentul confirmării acesta se afla în izolare la domiciliu din data de 29 februarie şi este internat la Spitalul de boli infecţioase din Craiova.

Până în prezent, dintre persoanele care au fost confirmate cu COVID-19 (coronavirus) trei au fost declarate vindecate, toate trei fiind externate.

Cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID-19, despre modul în care se manifestă virusul, modalităţile de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul TelVerde 0800.800.358. De asemenea, cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii la numărul de telefon +4021.320.20.20. 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă