Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ultima zi în care Guvernul ar putea să înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO

Înscrierea in patrimoniul UNESCO ar însemna interzicerea oricărei activități economice care ar aduce atingere patrimoniului din localitate, inclusiv începerea vreunei exploatări miniere pentru extragerea zăcămintelor de aur și alte metale prețioase.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

31.01.2020 - 11:58

Circa 200 de persoane au protestat aseară, în Piața Victoriei, cerând Guvernului să grăbească acest demers, aminteşte Europa FM.

Premierul Ludovic Orban a declarat la începutul săptămânii că Guvernul vrea înscrierea sitului Roşia Montană în patrimoniul UNESCO, dar guvernele PSD l-au blocat. Tototdată, premierul a cerut ministrului Culturii să se consulte cu alte ministere.

Pe de altă parte, Gabriel Resources a declanșat procedura legală prin care cere despăgubiri de 4,4 miliarde de dolari, acuzând încălcarea de către România a tratatelor bilaterale de protejare reciprocă a investițiilor prin blocarea proiectului minier aurifer de la Roșia Montană.

Proiectul de la Roșia Montană a fost stopat după protestele masive de stradă din 2013.

Citește totul despre:

#rosia montana #unesco

Comentarii