Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UE, primele sancțiuni pentru Hong Kong, după impunerea noilor legi de securitate

Uniunea Europeană va limita exportul tehnologiilor care ar putea fi folosite de aparatul de represiune din Hong Kong, după intrarea în vigoare a normativelor de securitate impuse de China.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 25.07.2020 - 07:52

”Exprimând ”îngrijorarea serioasă” faţă de nouă lege de securitate naţională imusă de China, cele 27 de state membre au convenit vineri o serie de sancţiuni, inclusiv restricţii comerciale şi o evaluare a acordurilor referitoare la vize convenite cu Hong Kongul.

Documentul, susţinut de ambasadorii UE, afirmă că blocul comunitar ”va analiza în continuare şi va limita exporturile de echipamente sensibile şi de tehnologii pentru utilizare în Hong Kong, în special atunci când există suspiciuni privind utilizarea pentru represiune internă, interceptarea comunicaţiilor interne sau pentru supraveghere cibernetică”.

Documentul ar urma să intre în vigoare marţi.

Noua lege de securitate nţională adoptată de China pentru Hong Kong pedepseşte subversiunea, secesiunea, terorismul şi ciocnirile cu forţele de ordine cu până la închisoarea pe viaţă.

Criticii legii se tem că aceasta va îngrădi drepturile promise teritoriului atunci când acesta a revenit sub controlul Chinei în 1997, inclusiv dreptul de a protesta şi independenţa sistemului de justiţie.

Susţinătorii legii spun că aceasta va aduce stabilitate după protestele anti-guvernamentale şi anti-chineze deseori violente izbucnite anul trecut.

Uniunea Europeană s-a mai angajat să ”analizeze implicaţiile legii pentru securitate naţională pentru politicile referitoare la azil, imigraţie, vize şi rezidenţă”, arată documentul.

UE nu va lansa deocamdată noi negocieri cu Hong Kongul şi va analiza implicaţiile legii pentru securitate naţională asupra acordurilor existentea.

Citește totul despre:

Comentarii