Turiştii rătăciţi în Masivul Făgăraş au fost găsiţi cu ajutorul unui elicopter SMURD

Cei patru turişti rătăciţi în Masivul Făgăraş au fost găsiţi, marţi, cu ajutorul unui elicopter SMURD, care a survolat zona respectivă. Ei au fost recuperaţi şi duşi în satul Breaza, neavând probleme medicale.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.07.2019 - 14:50

Potrivit Jandarmeriei Braşov, în ajutorul jandarmilor montani şi salvamontiştilor s-a alăturat şi un elicopter SMURD de la Târgu Mureş care a survolat zona muntoasă. Elicopterul i-a reperat pe cei patru în Valea Berevoi, după care a luat doi dintre ei şi i-a dus în satul Breaza, repetând operaţiunea şi cu ceilalţi doi.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov au spus că un echipaj de prim-ajutor a fost trimis în satul Breaza, unde a aterizat elicopterul SMURD care i-a reperat pe cei patru turişti daţi dispăruţi în zona refugiului Berevoieşti.

Cei patru turişti nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Jandarmeria Braşov anunţa că luni, în jurul orei 13.40, a fost primit un apel prin 112 la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, prin care un apelant anunţa că el şi încă trei persoane s-ar afla în zona Refugiului Berevoiescu din Masivul Făgăraş.

Cel care a sunat a comunicat că s-au rătăcit şi nu mai au benzină şi nici baterie la telefon, iar în noaptea precedentă au fost nevoiţi să înnopteze în pădure. El preciza în momentul apelului că sunt epuizaţi.

A fost formată o echipă mixtă formată din patru jandarmi montani şi doi salvamontişti, care au ajuns în zona indicată de apelant, dar nu a găsit cele patru persoane.

“În timpul urcării, dinspre Bucium, echipa noastră s-a întâlnit cu încă doi prieteni, cu motociclete, care au pornit şi ei în căutarea celor dispăruţi. Echipa de căutare a fost condusă de unul dintre cei mai titraţi şi experimentaţi jandarmi montani, plt. adj. Romică Ramba, foarte bun cunoscător al zonei. La căderea serii, echipa de căutare a decis să suspende verificîrile şi să se întoarcă la bază, la Postul de Jandarmi Montani Sâmbăta”, precizau reprezentanţii Jandarmeriei Braşov.

Marţi dimineaţă, şase jandarmi montani şi doi salvamontişti au reluat căutările.

Comentarii