Foto: Facebook ISU Hunedoara

Turist blocat pe un drum forestier plin de gheață, după ce GPS-ul l-a dus pe „drumul cel mai scurt”

Un turist plecat din Scoţia către Republica Moldova a rămas blocat pe un drum forestier acoperit cu gheață din Hunedoara, după ce GPS-ul l-a dus pe „drumul cel mai scurt”. Salvarea acestuia a durat 3 ore, după ce a rezistat la minus 12 grade așteptând echipele relatează Digi24.

Share

Vlad Chelu 0 comentarii

25.01.2020 - 12:23

Pompierii din Deva au fost chemaţi prin 112 de un bărbat rătăcit pe drumul DJ 708 D, din Ţinutul Pădurenilor. După o intervenție de 3 ore, turistul a fost găsit în apropierea satului Poienița Tomii. Acesta le-a povestit pompierilor că a pornit din Scoţia cu destinaţia Republica Moldova, iar în judeţul Hunedoara a setat GPS-ul să-l ducă la Chișinău, pe drumul cel mai scurt.

Pompierii au verificat starea de sănătate a bărbatului, care a rezistat eroic la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare. Sprijiniți de SVSU Vețel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul din şanţ.După aşa o aventură, bărbatul și-a continuat drumul spre casă decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe Drumul cel mai scurt, în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul cel mai sigur”, anunță, sâmbătă, ISU Hunedoara.

Comentarii