Tulcea: Numărul turiştilor la Gura Portiţei, în scădere

Numărul turiştilor care au ajuns anul acesta la Gura Portiţei a fost cu aproape 10% mai mic decât cel din anii anteriori, din cauza deciziei de a introduce serviciile de masă în pachetul turistic, a declarat pentru Agerpres şeful Serviciului recepţie din cadrul complexului.

Share

Rl online 0 comentarii

09.09.2019 - 16:55

"Ca în fiecare an, în lunile iunie, iulie, august am avut un grad de ocupare de până la 95%. Per total, anul acesta a fost o scădere cu 10% a numărului de turişti, întrucât anul acesta am decis ca în tariful de cazare să includem şi serviciile de masă, aşa că segmentul de piaţă care venea cu preparatele în geantă a dispărut", a afirmat Codruţ Cursaru.

Turiştii care au venit în această zonă din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării au putut vedea în fiecare seară de sâmbătă ansamblurile folclorice din localitate, iar miercurea şi vinerea, ansamblurile Baladele Deltei şi Doruleţul.

"În complex nu este permisă instalarea corturilor, dar în afara lui sunt persoane care vin de trei generaţii aici. Acum, vin cu nepoţii. Turiştii au acces la toate facilităţile noastre", a menţionat Cursaru.

Potrivit sursei, satul de vacanţă se va închide la sfârşitul acestei luni, în ultimul weekend 50% din locurile de cazare fiind deja rezervate.

Plaja de la Marea Neagră din satul de vacanţă Gura Portiţei este singura din judeţul Tulcea care anul acesta a avut salvamar şi a avut autorizaţie sanitară de funcţionare, potrivit autorităţilor locale.

Situat pe un cordon de nisip care desparte Marea Neagră de complexul Razim-Sinoe, actualul sat de vacanţă a fost în secolul al XVIII-lea un sat pescăresc care, începând cu anul 1998, a fost transformat într-o zonă turistică.

Comentarii