11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTulcea: Numărul turiştilor la Gura Portiţei, în scădere

Tulcea: Numărul turiştilor la Gura Portiţei, în scădere

“Ca în fiecare an, în lunile iunie, iulie, august am avut un grad de ocupare de până la 95%. Per total, anul acesta a fost o scădere cu 10% a numărului de turişti, întrucât anul acesta am decis ca în tariful de cazare să includem şi serviciile de masă, aşa că segmentul de piaţă care venea cu preparatele în geantă a dispărut”, a afirmat Codruţ Cursaru.

Turiştii care au venit în această zonă din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării au putut vedea în fiecare seară de sâmbătă ansamblurile folclorice din localitate, iar miercurea şi vinerea, ansamblurile Baladele Deltei şi Doruleţul.

“În complex nu este permisă instalarea corturilor, dar în afara lui sunt persoane care vin de trei generaţii aici. Acum, vin cu nepoţii. Turiştii au acces la toate facilităţile noastre”, a menţionat Cursaru.

Potrivit sursei, satul de vacanţă se va închide la sfârşitul acestei luni, în ultimul weekend 50% din locurile de cazare fiind deja rezervate.

Plaja de la Marea Neagră din satul de vacanţă Gura Portiţei este singura din judeţul Tulcea care anul acesta a avut salvamar şi a avut autorizaţie sanitară de funcţionare, potrivit autorităţilor locale.

Situat pe un cordon de nisip care desparte Marea Neagră de complexul Razim-Sinoe, actualul sat de vacanţă a fost în secolul al XVIII-lea un sat pescăresc care, începând cu anul 1998, a fost transformat într-o zonă turistică.

Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...
Ultima oră
Pe aceeași temă