8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTulcea: Lucrările de construire a unui cartier rezidenţial ar putea începe anul...

Tulcea: Lucrările de construire a unui cartier rezidenţial ar putea începe anul acesta

“Primul modul care va fi construit va fi constituit din apartamentele contractate prin credit ipotecar. Speranţa mea este ca la jumătatea anului să înceapă amenajarea acestor unităţi locative. Cred că peste trei ani tot ansamblul va fi încheiat”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

El a mai spus că viitorul cartier va avea o suprafaţă de două hectare, va număra 320 de unităţi locative şi că jumătate dintre ele vor fi destinate angajaţilor unităţilor militare din judeţ.

“Condiţia de preluare de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a terenului a fost ca jumătate din unităţile locative care se vor construi să fie pentru angajaţii unităţilor militare care aparţin de minister”, a amintit Hogea.

Potrivit sursei citate, pentru viitorul ansamblu rezidenţial au fost întocmite studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.

De la începutul anului 2000, Primăria municipiului Tulcea şi MApN au încercat să ajungă la o înţelegere pentru construirea unui cartier rezidenţial pe o suprafaţă de 2,5 hectare de teren, demersurile, potrivit autorităţii locale, fiind îngreunate atât de solicitările Ministerului Apărării considerate “exagerate”, cât şi de schimbările produse de-a lungul timpului la nivelul conducerii ministerului.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Jaqueline Cristian, la un meci de calificarea pe tabloul principal de la Madrid

Jaqueline Cristian a învins-o în două seturi pe americanca McCartney Kessler, scor 7-6, 6-4, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu...

SAMEDAY ar putea prelua compania de curierat rapid Sprinter din Ungaria

SAMEDAY, cunoscută pentru inovația sa în domeniul livrărilor și introducerea livrărilor easybox în România, anunță planurile de preluare a companiei de curierat rapid Sprinter...
Ultima oră
Pe aceeași temă