20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTulcea: Control în domeniul sănătăţii publice, în Delta Dunării

Tulcea: Control în domeniul sănătăţii publice, în Delta Dunării

Potrivit directorului DSP Tulcea, Mihaela Nicolau, comandamentul îşi va desfăşura activitatea până la sfârşitul lunii august, iar acţiunile acestuia vor fi coordonate de Inspecţia Sanitară de Stat a Ministerului Sănătăţii.

“Obiectivul general al acţiunilor îl constituie evaluarea conformităţii unităţilor turistice cu normele de igienă şi sănătate publică şi alte reglementări specifice domeniului sănătăţii publice şi impunerea măsurilor legale în vederea conformării la acestea, în scopul prevenirii îmbolnăvirii populaţiei prin boli specifice aglomerărilor umane în sezonul estival, ca de exemplu toxiinfecţii alimentare, boli diareice, hepatita virală a, conjunctivite, dermatite şi micoze”, se arată într-o informare remisă, marţi, AGERPRES de DSP Tulcea.

Potrivit sursei citate, vor fi verificate taberele şcolare, apele de îmbăiere, precum şi unităţile de turism şi alimentaţie publică.

Ca şi anul trecut, membrii Comandamentului de control în Delta Dunării sunt inspectori sanitari din judeţele Arad, Botoşani, Cluj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Satu Mare, Sibiu şi Suceava.

În urma verificărilor efectuate anul trecut, Comandamentul de control în Delta Dunării a aplicat 28 de amenzi în valoare totală de 19.500 de lei, precum şi 32 de avertismente, pentru neregulile constatate.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă