Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tulcea: Biciclete pentru turişti, prin programul european "Transdanube.Pearls"

Biroul teritorial Tulcea al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est a achiziţionat 20 de biciclete prin proiectul european "Transdanube.Pearls - Reţea pentru mobilitate sustenabilă de-a lungul Dunării", care vor fi închiriate celor care vor să viziteze Delta Dunării.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.09.2018 - 14:39

Pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilităţii, câteva din cele 20 de mijloace de transport ecologice au fost prezentate, vineri dimineaţa, în faţa Centrului de mobilitate al ADR Sud-Est, ele urmând să poată fi închiriate începând săptămâna viitoare tulcenilor pe baza actelor de identitate.

"Pregătim un mecanism pentru ca bicicletele să poată fi închiriate de tulceni începând de săptămâna viitoare pe baza buletinului de identitate", a declarat pentru Agerpres coordonatoarea Biroului teritorial Tulcea al ADR Sud-Est, Carmen Cononov.

Potrivit sursei, la începutul lunii viitoare, turiştii vor putea închiria biciclete şi în unele localităţi din Deltă.

"Vom duce biciclete la Crişan şi la Sfântu Gheorghe în prima parte a lunii viitoare. Vrem să arătăm că Delta Dunării poate fi definită ca o perlă a turismului", a precizat Cononov.

Zilele acestea, Biroul teritorial Tulcea al ADR Sud-Est a inaugurat şi Centrul de mobilitate care le poate oferi turiştilor informaţii privind modul de vizitare a Deltei.

Proiectul "Transdanube.Pearls - Reţea pentru mobilitate sustenabilă de-a lungul Dunării" a început anul trecut, are o durată de 36 de luni şi este finanţat din Programul Transnaţional Dunărea, cu circa 2,9 milioane de euro.

Proiectul reuneşte 15 organizaţii din 9 ţări europene şi 24 de parteneri strategici asociaţi cu atribuţii în promovarea şi implementarea conceptului de mobilitate sustenabilă în turism.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii este marcată anual în perioada 16-22 septembrie la nivel european, cu scopul promovării transportului durabil.

Comentarii

loading...