9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTulcea: Biciclete pentru turişti, prin programul european "Transdanube.Pearls"

Tulcea: Biciclete pentru turişti, prin programul european “Transdanube.Pearls”

Pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilităţii, câteva din cele 20 de mijloace de transport ecologice au fost prezentate, vineri dimineaţa, în faţa Centrului de mobilitate al ADR Sud-Est, ele urmând să poată fi închiriate începând săptămâna viitoare tulcenilor pe baza actelor de identitate.

“Pregătim un mecanism pentru ca bicicletele să poată fi închiriate de tulceni începând de săptămâna viitoare pe baza buletinului de identitate”, a declarat pentru Agerpres coordonatoarea Biroului teritorial Tulcea al ADR Sud-Est, Carmen Cononov.

Potrivit sursei, la începutul lunii viitoare, turiştii vor putea închiria biciclete şi în unele localităţi din Deltă.

“Vom duce biciclete la Crişan şi la Sfântu Gheorghe în prima parte a lunii viitoare. Vrem să arătăm că Delta Dunării poate fi definită ca o perlă a turismului”, a precizat Cononov.

Zilele acestea, Biroul teritorial Tulcea al ADR Sud-Est a inaugurat şi Centrul de mobilitate care le poate oferi turiştilor informaţii privind modul de vizitare a Deltei.

Proiectul “Transdanube.Pearls – Reţea pentru mobilitate sustenabilă de-a lungul Dunării” a început anul trecut, are o durată de 36 de luni şi este finanţat din Programul Transnaţional Dunărea, cu circa 2,9 milioane de euro.

Proiectul reuneşte 15 organizaţii din 9 ţări europene şi 24 de parteneri strategici asociaţi cu atribuţii în promovarea şi implementarea conceptului de mobilitate sustenabilă în turism.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii este marcată anual în perioada 16-22 septembrie la nivel european, cu scopul promovării transportului durabil.

Cele mai citite

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă