4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTudose confirmă existența unei scrisori anti-Dragnea

Tudose confirmă existența unei scrisori anti-Dragnea

Mihai Tudose, fost prim-ministru, actual deputat PSD, a declarat luni că el nu a semnat scrisoarea în care mai mulţi lideri ai partidului îi cer lui Liviu Dragnea să se retragă din fruntea formaţiunii politice, dar a confirmat existența acesteia. Întrebat dacă ar trebui convocată o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, Tudose a evitat un răspuns, arătând că nu mai face parte din această structură de conducere.

Întrebat dacă există scrisoarea vehiculată în mass-media, în care 29 de membri ai Comitetului Executiv Național al PSD i-ar cere lui Liviu Dragnea să se retragă, şi dacă a văzut-o, ex-premierul Mihai Tudose a răspuns: „Mai vă spun o dată, că v-am spus ceva şi aţi interpretat-o… Unii au susţinut că nu există, că ei nu au văzut-o. Dumneavoastră aţi văzut, aţi semnat Declaraţia de independenţă a Statelor Unite? Nu. Există totuşi, nu?”.

Fostul premier a subliniat însă că nu a semnat-o. „Eu v-am spus că nu am semnat acea scrisoare”, a declarat Mihai Tudose, la Palatul Parlamentului.

După Tudose, un alt greu al partidului a avut curajul să confirme existența epistolei. El a spus că nu a fost prezentat conținutul scrisorii pentru că nu s-au strâns numărul necesar de semnături, 31, pentru convocarea CEX. 

“Scrisoarea există! Nu vrem să ne scoatem ochii în public”

“Scrisoarea există! Nu vrem să ne scoatem ochii în public, dacă îi scoatem, îi scoatem în CEX. Vom stabili totul la CEX, care va fi convocat după referendumul pentru familie. Va apărea și în spațiul public când numărul semnatarilor va depăși 30. Când ai o majoritate poți să o prezinți”., a spus Daniel Tudorache, primar al Sectorului 1, la Antena 3.

Potrivit presei, 29 de membri CExN ar fi semnat până acum o scrisoare prin care i-ar solicita lui Liviu Dragnea să se retragă din fruntea PSD. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, şefia PSD i-ar reveni, până la organizarea unui Congres, Vioricăi Dăncilă, care deţine funcţia de preşedinte executiv. Potrivit informaţiilor obţinute de Digi24, iniţiatorii scrisorii – Niculae Bădălău, Mihai Tudose şi Paul Stănescu – ar vrea să menţină Coaliţia cu ALDE, dar vor cere o remaniere a Guvernului. Un congres pentru alegerea unui nou preşedinte ar putea avea loc în 2019. 

La sfârșitul săptămânii trecute, Gabriela Firea a lansat un nou atac împotriva lui Liviu Dragnea, printr-un comunicat de presă, prin care a asigurat că nu a încheiat vreun pact cu șeful PSD și nu și-a negociat tăcerea. Gabriela Firea a susținut că la ultimele întâlniri pe care le-a avut Dragnea la sediul PSD i-a amenințat pe liderii din teritoriu sau le-a făcut promisiuni încercând fie să-i fidelizeze, fie să-i sperie. 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă