Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trump a cerut să aibă o convorbire telefonică cu Iohannis pe tema epidemiei de coronavirus

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, sâmbătă, 25 aprilie, o convorbire telefonică cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, la solicitarea părţii americane.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.04.2020 - 10:43

La această convorbire telefonică, discuţiile s-au referit la criza epidemiologică generată de noul coronavirus şi la modalităţile de consolidare a relaţiei transatlantice şi a Parteneriatului Strategic româno-american.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale a României, Klaus Iohannis a transmis solidaritatea cu poporul american şi condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti cauzate de pandemia generată de noul coronavirus.

În același context, preşedintele Iohannis a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat României de către SUA, referindu-se, printre altele, la facilitarea de către partea americană a utilizării avioanelor de transport sub egida Strategic Airlift Capability din cadrul NATO, avioane cu baza în Ungaria, care au adus în România, din Coreea de Sud, echipamente de protecţie esenţiale pentru personalul medical.

Iohannis a menționat şi sprijinul oferit de SUA pentru obţinerea, de către România, a unui echipament de detecţie de tipul RT-PCR, printr-un program al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), finanţat de SUA, precum şi ajutorul de 800.000 de dolari pentru România dedicat exclusiv luptei împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

Conform sursei citate, cei doi şefi de stat au trecut în revistă măsurile adoptate în ambele state, rezultatele acestora, precum şi planurile de acţiune în perioada imediat următoare în domeniile medical şi economic.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că una dintre priorităţile autorităţilor române este asigurarea tuturor echipamentelor şi medicamentelor necesare combaterii eficiente a pandemiei. În acest sens, preşedintele Donald Trump şi-a manifestat intenţia de a trimite ţării noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor, precizează Administraţia Prezidenţială.

Klaus Iohannis şi Donald Trump au reafirmat angajamentul comun pentru soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral, precum şi pentru consolidarea cooperării în domeniul securităţii şi cel economic.

Comentarii