Tribunalul Teleorman a respins cererea DNA de redeschidere a dosarului Teldrum

Tribunalul Teleorman a respins, vineri, solicitarea procurorilor DNA de redeschidere a dosarului Teldrum. Hotărârea pronunţată este definitivă, transmite Mediafax.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.12.2018 - 19:06

După mai multe termene, în care s-a amânat cauza din diverse motive, Tribunalul Teleorman a decis, vineri, respingerea ca nefondată a solicitării procurorilor de redeschidere a urmăririi penale în dosarul Teldrum.

Hotărârea Tribunalului Teleorman este definitivă.

La data de 30 septembrie 2016, Direcţia Naţională Anticorupţie a înregistrat denunţul formulat de OLAF cu privire la săvârşirea mai multor infracţiuni. În acel denunţ s-a reţinut că reprezentanţii Consiliului Judeţean Teleorman au constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă a unor documente false, inexacte sau incomplete, dar şi a altor infracţiuni.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză s-a reţinut că în cursul anului 2001, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman de la acea vreme, Liviu Nicolae Dragnea, a iniţiat un grup infracţional organizat din care au făcut parte mai mulţi funcţionari ai instutuţiilor din administraţia publică. Acest grup infracţional a avut drept scop principal obţinerea în mod fraudulos a unor sume importante din contracte finanţate din fonduri publice şi europene, prin comiterea mai multor infracţiuni.

Este vorba, aşadar, despre modul în care s-au obţinut finaţarea de 114.263.011, 35 lei, din care suma de 13.000.000 era obţinută din fonduri europene. Elementele de noutate apărute au determinat procurorii DNA să solicite redeschiderea dosarului şi soluţionarea lui corectă.

Comentarii