Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trei medici ginecologi din Vaslui, condamnați la închisoare

Trei medici ginecologi din Vaslui au fost condamnaţi, vineri, de magistraţi, aceştia fiind acuzaţi de luare de mită în scopul întreruperii unor sarcini avansate. Decizia nu este definitivă.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 13.07.2018 - 22:58

Judecătorii din cadrul Tribunalului Vaslui au dispus vineri condamnarea medicului Simona Botez la patru ani şi opt luni de închisoare şi peste 80.000 de lei amendă penală, pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi întreruperea cursului sarcinii, în formă continuată. În acelaşi dosar, instanţa a dispus condamnarea medicului Doina Andrei tot la patru ani şi opt luni de detenţie, precum şi la plata unei amenzi de 92.500 de lei, pentru aceleaşi acuzaţii.

Şi medicul Adrian Tănăsescu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, precum şi la plata unei amenzi de 18.000 de lei, pentru luare de mită în formă continuată.

"Instanţa dispune confiscarea de la cei trei inculpaţi a sumei totale de 19.870 de lei, primită de la paciente cu titlu de mită", au arătat, vineri, judecătorii vasluieni.

De asemenea, magistraţii le-au interzis inculpaţilor să mai profeseze ca medici pentru cinci ani de la ispăşirea pedepselor. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Cei trei medici ginecologi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost trimişi în judecată în urmă cu aproximativ trei ani, ei fiind acuzaţi că au solicitat şi primit bani de la pacienţi pentru a întrerupe sarcini la cerere, deşi vârsta de gestaţie era de peste 14 săptămâni.

"În perioada 2009 – 2015, inculpaţii Andrei Doina, Botez Simona şi Tănăsescu Adrian, medici din cadrul Secţiei Obsetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, au solicitat şi obţinut de la pacienţi sume de bani variind de la 50 la 1.600 de lei, efectuare de acte în legătură cu activitatea de serviciu, respectiv prestarea serviciilor medicale gratuite, sau pentru îndeplinirea de acte contrare îndatoririlor de serviciu, efectuarea de întreruperi de sarcină la cerere, vâsta sarcinii fiind de peste 14 săptămâni, activitatea ilegală fiind disimulată prin comiterea de infracţiuni de fals, referitor la completarea inexactă a foilor de oservaţie clinică cu privire la pacienţi", au arătat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Comentarii