Gara din Carei (Foto: http://www.buletindecarei.ro)

Trei imigranți din Africa au terorizat pasagerii trenului Timișoara - Baia Mare

Trei cetățeni străini, solicitanți de azil în România, au provocat scandal în trenul care circula de la Timișoara la Baia Mare.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.01.2020 - 20:45

Potrivit site-ului www.buletindecarei.ro, trei cetățeni ai Libiei ajunși pe teritoriul României au încercat să jefuiască persoanele care călătoreau cu trenul de la Timișoara la Baia Mare.

Incidentul a pornit după ce aceste trei persoane au fost găsite de polițiștii de frontieră în localitatea Valea lui Mihai (județul Bihor) și au fost urcate de agenți în trenul care mergea spre Baia Mare.

“În data de 11.01.2020, în jurul orei 16.45, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune pe comunicaţia Valea lui Mihai – Satu Mare au observat în apropierea unui magazin de la intrarea în localitate trei cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Colegii mei au efectuat verificări pentru a le stabili identitatea, în urma cărora au constatat că persoanele în cauză sunt cetăţeni libieni în vârstă de 16 şi 17 ani, posesori ai unor documente temporare emise de autorităţile române pentru solicitanţii de azil. De asemenea, s-a mai stabilit faptul că aceștia figurează ca fiind înregistrați la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Șomcuța Mare – jud. Maramureș”, a precizat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

"Având în vedere că persoanele nu îşi justificau prezenţa în localitate, au fost scoase din zonă şi îndrumate spre centrul regional de cazare, fiind urcate în trenul care avea ca destinaţia Baia Mare. Facem precizarea ca persoanele respective nu necesitau escortă, întrucât acestea beneficiau de regim deschis şi nu aveau limitat dreptul de a se deplasa liber pe teritoriul ţării”, a susținut purtătoarea de cuvânt a ITPF Oradea.

După ce au ajuns în tren, cei trei tineri libieni au încercat să fure din bagajele călătorilor și să-l jefuiască chiar pe șeful de tren.

„Pur și simplu se plimbau printre noi, parcă erau la supermarket în fața rafturilor și nu știau ce să aleagă, eram ca și o marfă pe raft pentru ei, așa încercau pe toată lumea să vadă de la cine pot fura. Noroc cu controlorii că nu i-au scăpat din ochi o clipă și s-au făcut scut între ei și pasageri, ca să nu fure imigranții bunurile pasagerilor”, a mărturisit un cetățean din Satu Mare, citat de site-ul obiectiv-sm.ro.

În final, șeful de tren a anunțat Poliția, iar cei trei infractori originari din Africa au fost preluați de polițiștii din gara Carei. Potrivit unor informații neoficiale, cei trei infractori ar fi putut fi sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Comentarii