Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Transportul public din Capitală va fi modernizat cu 233 milioane euro

Un număr de 11 contracte de finanţare, în valoare totală de peste 233 de milioane de euro, au fost semnate joi de către viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.05.2019 - 19:21

"Infrastructura de transport a municipiului Bucureşti va fi modernizată, iar condiţiile de transport public de călători se vor îmbunătăţi, ca urmare a refacerii unor căi de rulare a tramvaielor şi prin achiziţionarea a 100 de autobuze electrice şi a 80 de tramvaie", arată un comunicat emis joi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Este vorba despre traseele autobuzelor: 137, 138, 173, 300, 330, 335, 311, 312, 313, 336, 368, 381, 385 şi 601 şi liniile tramvaielor 1, 10, 21, 25, 32, 41.

„Mă bucur că am reuşit să semnăm azi aceste contracte, pentru că transportul public de călători reprezintă o problemă reală, care trebuie abordată foarte serios, mai ales în Capitală, unde sunt foarte multe maşini şi poluarea este mare. După implementarea acestor proiecte, Bucureştiul va beneficia de un transport public modern, aliniat la standardele europene; în plus, vom avea şi mijloace de transport ecologice, care să contribuie la diminuarea poluării, astfel încât să putem respira un aer mai curat”, a afirmat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.

Finanţarea proiectelor va fi susţinută din Axa prioritară 3 („Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”) a Programului Operaţional Regional 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Comentarii