10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTransgaz a încheiat un contract pentru modernizarea staţiilor de comprimare Oneşti şi...

Transgaz a încheiat un contract pentru modernizarea staţiilor de comprimare Oneşti şi Siliştea

Obiectivul de investiţii este ”consolidarea sistemului de transport în România, între Oneşti – Isaccea şi inversarea fluxului la Isaccea – faza 2 (Interconectarea Sistemului Naţional de Transport cu Sistemul Internaţional şi reverse flow la Isaccea – faza 2 ): modernizarea staţiei de comprimare Oneşti şi modernizarea staţiei de comprimare Siliştea, este cuprins în Programul de Modernizare şi Dezvoltare Investiţii pe anul 2019 al Transgaz Mediaş”, arată un raport transmis BVB.

Profitul net al transportatorului naţional de gaze Transgaz a scăzut cu 19% în primul trimestru, la 191,38 milioane lei, de la 236,6 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

De asemenea, veniturile din activitatea de exploatare înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii scad cu 10% faţă de realizările din trimestrul I 2018, până la 472,98 milioane lei.

Transgaz a transportat în primele trei luni o cantitate de 4,185 miliarde metri cubi gaze, în scădere cu 4%, de la 4,351 mc gaze.

Cheltuielile pentru investiţii realizate la 31 martie au fost de 154,53 milioane lei.

Transgaz SA Mediaş este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate.

Compania este controlată de Ministerul Economiei şi are o capitalizare de 4,29 miliarde lei.

Cele mai citite

TikTok, luat la rost de UE cu privire la riscurile pe care varianta Lite le are asupra copiilor

ByteDance's TikTok a primit un termen de 24 de ore pentru a furniza o evaluare a riscurilor privind noua sa aplicație TikTok Lite, lansată...

Români blocați pe aeroportul din Dubai

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme în Dubai, se află în impas pe Aeroportul...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă