Traian Băsescu: Pentru acțiune în situație de criză, ISU are nevoie de un cap limpede

Traian Băsescu cere Guvernului să nu lase țara pe mâna lui Raed Arafat, despre care spune că nu este capabil să acționeze cu exactitate și eficiență într-o situație de criză.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2020 - 09:53

Fostul președinte Traian Băsescu consideră că în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, este nevoie de un om care să știe cu adevărat să gestioneze o situație de criză.

„În criza Covid-19, ISU gestionează locurile disponibile la ATI şi mijloacele de transport destinate bolnavilor aflaţi în situaţie critică. Cât timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI nu au fost probleme. Când s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la «performanţa» de a nu îi transfera în timp util pe cei şase bolnavi de la Timişoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur şi simplu la uciderea a şase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea. Arafat este foarte bun pentru achiziţii de salvări vopsite în roşu sau pentru funcţia de purtător de cuvânt şi de imagine tv. Pentru acţiune în situaţie de criză, ISU are nevoie de un cap limpede.”, a transmis Traian Băsescu printr-o postare pe Facebook.

Actualul europarlamentar atrage atenția Guvernului că dacă mâine ar avea loc un cutremur major în România autoritățile cu atribuțiuni pe gestionarea situațiilor de urgență ar fi complet depășite.

„Arafat nu este capabil să ajungă la punctul în care se transformă într-o maşinărie umană lucidă, care acţionează cu exactitate şi eficienţă.Guvernanţilor, vă rog, gândiţi-vă că mâine putem avea un cutremur devastator. Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat. Nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză, nu poate coordona lucid în situaţii de criză. Dacă ţineţi să-l faceţi ceva, faceţi-l ministrul culturii, ministrul lucrărilor publice, director de investiţii la ISU, director de imagine sau purtător de cuvânt, dar nu gestionar al situaţiilor de urgenţă.”, a adăugat Traian Băsescu.

Comentarii