14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiToți răniții de la proteste sunt în stare bună, inclusiv femeia jandarm

Toți răniții de la proteste sunt în stare bună, inclusiv femeia jandarm

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, i-a vizitat pe cei cinci răniţi în urma violenţelor din Piaţa Victoriei care sunt internaţi la Spitalul Floreasca din Capitală, ea spunând că starea acestora este bună: “Sunt bine, atât cât pot fi dupa un moment de un asemenea şoc. Nu sunt internaţi la terapie-intensivă, comunică, sunt bine, iar trei dintre ei ar putea fi externaţi maâine, dar este mai bine să mai rămână”.

Între cele cinci persoane rănite în Piaţa Victoriei se află şi cei trei jandarmi loviţi, inclusiv femeia jandarm care a fost bătută şi care nu are fractură de coloană.

“Nu este ruptură de coloană cervicală, este bine, s-a ridicat din pat, a comunicat, aşteaptă să meargă la serviciu. (…) Am văzut imaginile, dar ea este foarte bine fizic. Nu mi-a venit să cred, mă aşteptam la cu totul şi cu totul altceva. (…) Are un hematom, nu este o fractură de coloană cervicală. Nu este la terapie intensivă, este pe secţia de chirurgie”, a precizat Pintea.

Alături de cei trei jandarmi, sunt internaţi şi o tânără de 29 de ani care are o plagă la picior şi un bărbat de 37 de ani care a avut un proiectil în picior pe care şi l-a extras singur, ambii fiind bine, potrivit ministrului.

Sorina Pintea a mai spus că vineri noapte a ţinut legătura cu toate serviciile de urgenţă implicate şi că au fost pregătite inclusiv spitalele din Capitală care asigură urgenţele şi unde au fost chemaţi medici de acasă.

“Medicii şi-au făcut treaba foarte bine şi este foarte important că au fost lăsaţi să intre în mulţime şi să acorde primul ajutor”, a adăugat Pintea.

Alte trei persoane rănite în timpul protestelor de vineri seară sunt internate la Spitalul Universitar.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că toate cele cinci persoane, inclusiv femeia jandarm care a fost bătută, sunt într-o stare bună.

Conform IGSU, în urma violenţelor din Piaţa Victoriei 452 de oameni au fost asistaţi medical, dintre care 70 au fost transportaţi la spital, între ei fiind şi 11 jandarmi.

 

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă