Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tolontan, criticat de cititori, după articolul despre copilul Vioricăi Dăncilă

Tolontan, în urma faptului că a publicat în Libertatea un articol despre Dăncilă, care ar fi adoptat și crescut un copil pe vremea când era profesoară, este atacat de propriul public pe pagina de Facebook.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.01.2019 - 17:24

“Hai, bagă o anchetă, sceleratule”, “Asa, si? E judecata pt ca a salvat un copil? Ce nesimtit esti! Daca si adoptia unui copil care e bine, e fericit a ajuns dezbatere nationala, a ajuns subiect de critica doar pt ca e prim ministru, hai sa judecam pe toti cei care au adoptat in loc sa le multumim ca au salvat copii”, “Tolontane tu ai fi adoptat sau macar ai ajutat vreodata in viata un copil amarat?Sa iti fie rusine, macar din respect pentru familia din care provine copilul mai bine taceai!Cine va permite voua sa intrati in viata privata a unor oameni mai deontologule?”, au scris câțiva cititori ai lui Tolontan.

Viețile paralele ale fetelor și băieților unei familii din comuna Butești, Teleorman, oglindesc, la scară mică, situația copiilor României.

Copiii nevoiași au mici șanse la o viață bună, cei care cresc în familii cu posibilități se dezvoltă, iar cei care pleacă în Vest își măresc posibilitatea de a întrerupe cercul sărăciei.

În ianuarie 1990, profesoara de tehnologie de 26 de ani din Videle, Viorica Dăncilă, înfiază al optulea copil al Floarei Trocan și al lui Tudor Malancu. Băiatul este născut chiar în ianuarie, prima lună a României libere de comunism. „Eu am vrut să-l las în spital, că nu mai puteam să-l îngrijesc și pe el! Cred și acum că am făcut bine și am văzut și eu la televizor că doamna l-a îngrijit bine”, spune Floarea Trocan, mama naturală a lui Victor Dăncilă. Băiatul de 29 de ani știe că a fost adoptat. Documentarea din Butești și de la Videle și mărturiile obținute atât din familia Dăncilă, cât și din cea a mamei naturale au oferit confirmarea că Victor a aflat de mai multă vreme unde s-a născut și cine îi sunt frații și surorile. Mama și frații l-au revăzut pe Victor în imaginile recente de la Ateneul Român, când băiatul prim-ministrului a stat în loja oficială la evenimentul preluării de către România a Președinției Consiliului UE. „L-am căutat pe Victor la școală, să vorbim ca frații. I-am scris și pe Facebook, dar el mi-a zis că nu vrea să ne vedem”, povestește Cristina, 36 de ani, una dintre surorile mai mari, citată de Libertatea. Destinul paralel al celor 8 fete și băieți din Butești este simbolic pentru șansele pe care le au în viață copiii români. Cei rămași în satele din Teleorman au făcut cel mult 8 clase și se descurcă extrem de greu, alte două surori muncesc în Germania și oferă propriilor lor copii o șansă reîmprospătată, iar mezinul Victor, băiatul înfiat de Viorica Dăncilă, a terminat facultatea și e angajat la Curtea de Conturi. Informațiile obținute de Libertatea susțin că înfierea lui Victor s-a făcut fără bani sau recompense, numai că pașii legali sunt neclari. Floarea Trocan, mama care l-a născut pe Victor și care recunoaște că Viorica Dăncilă i-a schimbat enorm în bine viața băiatului, își amintește însă că „primul certificat de naștere a fost făcut direct pe numele Dăncilă”, ceea ce poate fi o problemă legală. Contactat, premierul Viorica Dăncilă a refuzat să comenteze aspectele concrete ale adopției. Libertatea consideră de interes public felul în care un actual înalt demnitar a adoptat un copil și, întrucât Victor știe că e înfiat, redacția a decis să publice povestea celor 8 copii născuți în casa modestă din Butești și pe care viața i-a dus în direcții atât de diferite.

Mai multe detalii pe libertatea.ro.

 

Comentarii

loading...