13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiToader: Voi reflecta şi astăzi decid dacă trimit demisia sau rămânem pe...

Toader: Voi reflecta şi astăzi decid dacă trimit demisia sau rămânem pe ideea revocării

El a precizat că premierul nu îi poate cere demisia, pentru că nu e corect din punct de vedere juridic. El a dat asigurări că va reflecta şi joi, până la sfârşitul programului, decide dacă trimite demisia la Guvern sau dacă rămâne pe ideea revocării.

„Eu vreau să spun că am avut relaţii foarte bune cu fiecare dintre cei trei permieri din guvernele carora am făcut parte. (….) Vă asigur de faptul că şi după incetarea ministeriatului, relatiile dintre mine si domnia sa vor fi neafectate. Spuneam dimineaţă că aseară a rămas să ne vedem la 9.30 şi să discutăm despre variantele de încetare a mandatului. A confirmat că aseară a dat drumul la adresele către preşedintele republiciii, undeva spre orele 21. Prin urmare, discuţia care a existat a fost absolut corectă, în limitele în care eu ştiam”, a declarat Toader.

“Am luat act de decizia doamnei prim-ministru de a trimite la Cotroceni solicitarea de revocare din funcţia de ministru, o voinţă pe care, după lege, eşti obligat să o respecţi şi, în fapt, sigur o voi respecta. Am asigurat-o că astăzi voi reflecta şi, până la sfârşitul programului, voi da răspunsul dacă îi trimit în scris, cu nume şi prenume demisia, sau rămânem pe varianta punerii în aplicare a solicitării de revocare”,a declarat Toader, după a doua întâlnire cu premierul de la anunţarea deciziei PSD privind revocarea sa de la Justiţie.
El a precizat că joi, până la finalul programului, îşi va anunţa decizie.

“Până la final de program, vă voi comunica decizia pe care am luat-o şi, repet,: juridic nu poţi să-i ceri cuiva demisia, dar voinţa dânsei – a fost o discuţie foarte relaxată – voinţa dânsei implicită era aceea ca să-mi dau demisia. Am asigurat-o că voi reflecta şi îI voi comunica”, a afirmat Tudorel Toader.
Ministrul a menţiona că nu însemnacă că va pleca imediat de la minister.
“Nu înseamnă că închid şi plec la Iaşi. Înseamnă că mai vin o zi-două, până când preşedintele ia act de demisie, dacă va fi demisie, sau de solicitarea de revocare, dacă rămâne dar revocarea”, a subliniat el..

 

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă