7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiToader o atacă pe Kovesi, de la Bruxelles

Toader o atacă pe Kovesi, de la Bruxelles

Toader a prezidat Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, în contextul deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului UE.

Deşi Consiliul nu a abordat tema selecţiei procurorului-şef al Parchetului European, comisarul pe Justiţie, Vera Jourova, a subliniat, în conferinţa de presă de după reuniune, că procesul respectiv trebuie să fie “corect şi fără încercări de discreditare”, scrie Agerpres.

Întrebată la ce s-a referit când a vorbit despre aceste “încercări de discreditare”, înaltul oficial european a precizat: “M-am gândit la cazul doamnei Kovesi”.

După conferinţa de presă, ministrul român al Justiţiei a afirmat că Uniunea nu are nevoie de “cosmetizări”.

“Uniunea nu are nevoie să cosmetizăm pe cineva, să îl fezandăm şi să îl prezentăm drept cel mai şi cel mai. Nu cred că Uniunea nu vrea adevărul”, a punctat el.

Tudorel Toader a vorbit şi despre apelul Verei Jourova, care a descurajat “încercările de discreditare” în procesul desemnării procurorului-şef european.

“Dacă mă întrebaţi pe mine şi aş traduce apelul dânsei, a spus bine – ‘să nu faceţi defăimări’, pe româneşte – ‘să nu spuneţi neadevăruri’, dar nu a spus ‘să nu ne spuneţi realitatea, noi nu vrem să ştim realitatea, ca să rămânem cu percepţia noastră cu care am pornit la drum’. Prin urmare, spusele dânsei cred că sunt respectate, în condiţiile în care adevărul nu deranjează pe nimeni, în condiţiile în care adevărul, dimpotrivă, ajută la luarea unei decizii în cunoştinţă de cauză, pentru că Uniunea are nevoie, la nivelul Parchetului European, de un şef integru, un profesionist care a dat dovadă de bun management, de bună cunoaştere a legislaţiei, de bună administrare a activităţii de înfăptuire a Justiţiei. Ăsta, dacă vreţi, e tot un interes de ordine publică”, a subliniat ministrul român al Justiţiei. 

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă