Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Toader, discuții cu suedezii despre condițiile din penitenciare

Ministrul Justiţiei a discutat joi, în contextul participării la Consiliul JAI din Austria, cu o delegaţie a Ministerului Justiţiei şi Afacerilor Interne din Suedia despre măsurile luate în vederea reducerii supraaglomerării şi îmbunătăţirii condiţiilor din penitenciare.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 12.07.2018 - 21:34

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a MJ, în perioada 12-13 iulie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader şi secretarul de stat, Marieta Safta, participă la reuniunea informală a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), organizată în Austria, la Innsbruck.

În acest context, a avut loc, joi, întâlnirea bilaterală a delegaţiei MJ din România cu Catharina Espmark şi Anna Carin Svensson, secretar de stat, respectiv director general afaceri internaţionale în cadrul Ministerului Justiţiei şi Afacerilor Interne din Suedia.

"În cadrul acestei întâlniri, au fost abordate aspecte privitoare la condiţiile din penitenciarele din România şi evoluţiile care marchează acest domeniu, delegaţia Ministerului Justiţiei expunând măsurile întreprinse în vederea reducerii supraaglomerării şi îmbunătăţirii condiţiilor din unităţile de detenţie, cu referire la iniţierea şi aprobarea Calendarul de măsuri 2018-2024 pentru soluţionarea supraaglomerării carcerale şi a condiţiilor de detenţie, în executarea hotărârii-pilot 'Rezmiveş şi alţii împotriva României'. Ambele părţi şi-au manifestat deschiderea pentru continuarea colaborării, inclusiv în ceea ce priveşte sistemul de probaţiune, în vederea realizării schimburilor de expertiză şi bune practici", a informat MJ.

Comentarii

loading...