23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiToader, despre extrădarea jurnalistului turc: Este de competenţa organelor judiciare

Toader, despre extrădarea jurnalistului turc: Este de competenţa organelor judiciare

„Cristian Preda imi cere sa opresc procedura de extradare a unui jurnalist turc ! In conditiile legii, procedura extradarii este de competenta organelor judiciare. Autorul solicitarii nu cunoaste acest aspect elementar ? PS: Nu cred ca autorul solicitarii imi cere sa incalc independenta autoritatii judiciare. Nu cred ca autorul solicitarii are cunostinta de cazuri in care ministrul justitiei a stopat proceduri judiciare”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Precizările vin după ce europarlamentarul Cristian Preda i-a cerut ministrului Justiţiei, printr-un mesaj postat pe Faceebook, să oprească procedura de extrădare a ziaristului turc.

Jurnalistul Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei Zaman România, a fost audiat, miercuri, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti după ce ministerul de Justiţie din Turcia a solicitat extrădarea sa, cererea urmând să fie judecată de Curtea de Apel Bucureşti, au precizat reprezentanţii Parchetului.

Potrivit unui comunicat al Zaman Romania, ziaristul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei Zaman România, fost director general al ziarului Zaman Bulgaria, a fost ridicat miercuri dimineaţă de acasă, în baza unui mandat de extrădare.

Kamil Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru Zaman România, având un permis de şedere temporară. În luna noiembrie 2018 şi-a depus actele pentru prelungirea permisului de şedere, documentele aflându-se în curs de procesare, potrivit sursei citate.

“La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcarii Gulen. Guvernul turc a trimis autorităţilor române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar în această dimineaţă ziaristul a fost ridicat de acasă şi dus la sediul IGPR. (…) Ziaristul turc locuieşte în Bucureşti împreună cu soţia şi fiul său în vârstă de 10 ani. Ziarul Zaman România cere autorităţilor române să ia în considerare faptul că Ankara a început din vara lui 2016 o vânătoare a ziariştilor şi a tuturor celor care se opun regimului totalitar al lui Erdogan. Kamil Demirkaya şi-a făcut doar datoria de ziarist, scriind despre abuzurile puterii de la Ankara”, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă