20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiToader, despre deținuții aduși în țară

Toader, despre deținuții aduși în țară

Întrebat în legătură cu aducerea în ţară a celor 13 deţinuţi români din Italia, pentru continuarea executării pedepsei, Toader a spus: “E dovada faptului că România asigură condiţii de executare a pedepselor la standarde europene”.

“Eu am declarat public şi am declarat şi miniştrilor de Justiţie din alte ţări faptul că le dăm garanţii scrise pentru faptul că, odată aduşi în ţară, vor executa pedeapsa în condiţii corespunzătoare şi, repet, faptul că astăzi 13 deţinuţi sunt aduşi, din Danemarca i-am adus pe toţi, noroc că nu erau mulţi, este, încă o dată, dovadă a capacităţii sistemului ANP, penitenciarelor din România, de a asigura condiţii corespunzătoare, la standardele europene, de executare a pedepselor”, a precizat Toader.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a confirmat, marţi, preluarea a 13 români extrădaţi din Italia pentru continuarea executării pedepsei în ţara de origine.

“Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la extrădarea a 13 cetăţeni de naţionalitate română, din Italia, în vederea continuării executării pedepselor privative de libertate aplicate în baza mandatelor de executare în ţara de origine, Administraţia Naţională a Penitenciarelor confirmă preluarea acestora în cursul zilei de astăzi (…), urmând a fi desfăşurate demersurile necesare în vederea încarcerării la Penitenciarul Bucureşti-Rahova”, se arată într-un comunicat al ANP.

Anterior, în cursul zilei de marţi, ministrul de Interne italian, Matteo Salvini, a anunţat pe contul său de Facebook că 13 români deţinuţi în Italia vor fi aduşi în România cu o cursă directă Roma – Bucureşti. “Infractorii străini găzduiţi în închisorile noastre trebuie să îşi execute pedeapsa în ţara lor de origine”, a scris oficialul italian.

Cei 13 deţinuţi au fost condamnaţi pentru diferite infracţiuni – viol, omucidere, sclavie, furt calificat, contrabandă, răpire şi sechestrare de persoane. 

Cele mai citite

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă