Toader: CSM emite avize consultative doar cu referire la legile justitiei

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader afirmă, într-o postare pe Facebook, că CSM emite avize consultative doar cu referire la legile justitiei, subliniind că, în rest, trebuie cunoscute şi respectate competenţele constituţionale.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.01.2019 - 14:58

"CSM emite avize consultative doar cu referire la legile justitiei! În rest, să ne cunoaştem şi să ne respectăm competenţele legale şi constituţionale", afirmă Toader într-o postare pe Facebook, pe care o califică drept "o simplă şi necesară precizare".

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat în urmă cu o săptămână că ministerul a elaborat proiectul de OUG prin care se vor putea contesta sentinţele date de completurile de cinci judecători constituite nelegal. Toader a susţinut că o opţiune similară există şi în cazul dosarelor bazate pe protocoalele secrete între Ministerul Public şi SRI.

Ministrul a precizat că este vorba despre o ordonanţă de urgenţă pentru "repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegale", iar aceştia vor putea face contestaţie în anulare.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat luni, referindu-se la OUG privind contestaţia în anulare, că o astfel de contestaţia va fi făcută de cei care din 2014 au fost condamnaţi de complete nelegal constituite, prevcizând însă că sunt vizate atât condamnările, cât şi achitările.

Comentarii