Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Toader: Cabine de videoconferință, pentru fiecare instanță

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că ministerul a declanşat procedura de achiziţie pentru cabine de videoconferinţă, care vor fi trimise la fiecare instanţă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.03.2019 - 16:05

"Anul trecut, din cei aproximativ 20.000 de deţinuţi, 15.800 au fost transferaţi, deplasaţi de la penitenciarul în care erau deţinuţi la instanţe sau instanţa la care aveau afaceri judiciare. Şi-l aduci de la Constanţa dacă are un proces la Focşani sau îl duci de la penitenciarul Focşani la Constanţa, dacă are un proces acolo. Ori, din 20.000 de deţinuţi, 15.800 să aibă această 'mobilitate' este o cheltuială foarte mare, înseamnă gardienii care îi însoţesc şi care îi păzesc, înseamnă timp şi cheltuială de resursă umană şi mobilitatea lor nejustificată. Am declanşat procedura de a cumpăra, de a achiziţiona cabine pentru videoconferinţă, pe care să le trimitem la fiecare instanţă de judecată din ţară. Dacă deţinutul are o problemă şi ar trebui să fie audiat la Galaţi, să nu îl mai deplasezi de la Focşani la Galaţi. Are cabină de videoconferinţă, dacă e nevoie de asistenţă juridică, beneficiază de asistenţă, judecătorul audiază, se consemnează şi evităm acele cheltuieli, care, după convingerea mea, nu se justifică", a declarat Tudorel Toader, la Focșani.

Ministrul Justiţiei a dat exemplul unui penitenciar din Roma pe care l-a vizitat, unde există o sală de videoconferinţă, iar deţinuţii nu sunt plimbaţi de la stabiliment la instanţe, în felul acesta fiind evitate diverse riscuri şi cheltuieli, precum şi pierderea inutilă de timp.

"Dacă tehnologia modernă ne permite, păcat ar fi să nu o folosim în beneficiul actului de justiţie", a punctat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a aflat, luni, într-o scurtă vizită la Focşani, unde a vizitat Judecătoria şi Tribunalul Vrancea. 

Comentarii

loading...