Timmermans și-a exprimat îngrijorarea legată de MCV, la întâlnirea cu Dăncilă

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi-a exprimat "îngrijorarea tot mai mare" în legătură cu "ultimele evoluţii" în chestiuni legate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, la întâlnirea, la Bruxelles, cu premierul Viorica Dăncilă.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 06.03.2019 - 20:04

Timmermans a adăugat că "este nevoie de progrese urgente în următoarele săptămâni în privinţa tuturor chestiunilor care stârnesc îngrijorare", scrie Agerpres.

Prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, şi prim-ministrul Viorica Dăncilă "s-au întâlnit pentru a doua oară într-o lună şi au avut o discuţie deschisă şi sinceră", a precizat pentru AGERPRES un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

"Ei au discutat despre chestiuni privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, iar prim-vicepreşedintele (Frans Timmermans - n.r.) şi-a exprimat îngrijorarea tot mai mare în legătură cu starea de fapt şi cu ultimele evoluţii", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Frans Timmermans a declarat de asemenea că "este nevoie de progrese urgente în următoarele săptămâni în privinţa tuturor chestiunilor care stârnesc îngrijorare".

"Cei doi au decis ca experţi din România şi ai Comisiei Europene să se întâlnească deja de săptămâna viitoare pentru a discuta chestiunile vizate", a mai spus purtătorul de cuvânt al CE.

Întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, face parte dintr-o vizită de lucru pe care şefa Guvernului o efectuează la Bruxelles.

Comentarii