10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTimişoara: Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, în urma...

Timişoara: Doi copii şi mama unuia dintre ei au murit, în urma unei dezinsecții

De asemenea, au murit un copil de trei ani şi mama acestuia. Recent, în bloc s-a făcut dezinsecţie.

Nouă oameni au ajuns, în ultimele zile, la spital, iar toţi sunt locatari ai aceluiaşi bloc de locuinţe aflat pe strada Mioriţei din Complexul Studenţesc din Timişoara. Dintre cei nouă ajunşi la spital, trei au decedat.

Primul care a ajuns la spital a fost un bebeluş de doar 10 zile care sâmbătă a fost dus la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” şi despre care medicii credeau iniţial că s-a înecat cu lapte.

Ambulanţa a fost chemată, duminică, la un alt apartament din acelaşi bloc, unde medicii au preluat un copil de trei ani care avea dureri de burtă şi de cap, dar şi vărsături. Iniţial, părinţii au refuzat internarea copilului, însă, în cele din urmă ei au decis să îl interneze, totuşi. Copilul a murit duminică, iar luni dimineaţă a murit şi mama acestuia.

Doctorii au intervenit apoi pentru alţi doi copii şi patru adulţi din acelaşi imobil, care aveau aceleaşi simptome şi care au fost şi ei internaţi.

“15 apeluri au fost începând de sâmbătă, de la ora 8.00 dimineaţa, de la aceeaşi adresă. La primul copil, de 10 zile, s-a presupus că ar fi fost înecat cu lapte. Apoi un al doilea copil de trei ani a murit şi acum şi mama acestuia din urmă. Nu se ştie exact cauza, aşteptăm rezultatul autopsiei”, a declarat Florin Crişan, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Timiş.

Medicii şi poliţiştii fac o anchetă şi încearcă să stabilească ce s-a întâmplat.

Vecinii au spus că recent s-a făcut dezinsecţie în bloc.

Strada Mioriţei a fost complet blocată, fiind mobilizate forţe de intervenţie, inclusiv echipa CBRN. Se ia în calcul inclusiv evacuarea blocului de locuinţe.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă