7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiTimiş: Evacuare controlată a apei din lacul de acumulare Surduc

Timiş: Evacuare controlată a apei din lacul de acumulare Surduc

Potrivit directorului instituţiei, Titu Bojinastfel, astfel se asigură capacitatea de stocare a unor eventuale cantităţi semnificative de apă provenite din topirea bruscă a zăpezilor şi prevenirea posibilelor inundaţii.

“Cu toate că la această oră nu avem cote de apărare atinse sau depăşite, angajaţii ABA Banat monitorizează cu deosebită atenţie situaţia hidro-meteorologică de pe toate cursurile de apă din Banat, pentru o gestionare corectă a oricăror posibile situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteo preconizate a se produce în această perioadă”, a afirmat Titu Bojin.

El a menţionat că, în urma încălzirii vremii, precipitaţiile ce vor urma şi cedarea apei din stratul de zăpadă, care acum are grosimea între 5 şi 40 de centimetri, i-au făcut pe specialiştii ABAB să ia măsura de pregolire a acumulării Surduc cu un debit de 3 mc/s, în vederea creşterii marjei de atenuare a unei posibile unde de viitură.

Lacul de acumulare Surduc de lângă Timişoara este un rezervor pentru echilibrarea debitului râului Bega şi are rezervele necesare pentru alimentarea populaţiei cu apă potabilă, chiar dacă nu ar ploua timp de trei luni.

Volumul lacului de acumulare Surduc – cel mai mare din judeţul Timiş – este de circa 50 de milioane de metri cubi şi se întinde pe o suprafaţă de 460 hectare.

Cele mai citite

Declarațiile selecționerului Edward Iordănescu înaintea amicalului România – Columbia

Înaintea partidei amicale dintre România și Columbia, care se va disputa în această seară la Madrid, selecţionerul Edward Iordănescu a afirmat că doar ridicându-şi...

Irina Begu, victorioasă la revenirea în circuit

Irina Begu a revenit în circuitul profesionist de tenis după o absență de șapte luni cu o victorie. Românca de 33 de ani s-a...

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...
Ultima oră
Pe aceeași temă