Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Timiş: Evacuare controlată a apei din lacul de acumulare Surduc

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Banat (ABAB) au efectuat, luni, manevre de evacuare controlată a apei din acumularea Surduc, într-un canal de evacuare rapidă, manevra fiind impusă de preconizata încălzire a vremii în următoarea decadă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.01.2019 - 13:57

Potrivit directorului instituţiei, Titu Bojinastfel, astfel se asigură capacitatea de stocare a unor eventuale cantităţi semnificative de apă provenite din topirea bruscă a zăpezilor şi prevenirea posibilelor inundaţii.

"Cu toate că la această oră nu avem cote de apărare atinse sau depăşite, angajaţii ABA Banat monitorizează cu deosebită atenţie situaţia hidro-meteorologică de pe toate cursurile de apă din Banat, pentru o gestionare corectă a oricăror posibile situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteo preconizate a se produce în această perioadă", a afirmat Titu Bojin.

El a menţionat că, în urma încălzirii vremii, precipitaţiile ce vor urma şi cedarea apei din stratul de zăpadă, care acum are grosimea între 5 şi 40 de centimetri, i-au făcut pe specialiştii ABAB să ia măsura de pregolire a acumulării Surduc cu un debit de 3 mc/s, în vederea creşterii marjei de atenuare a unei posibile unde de viitură.

Lacul de acumulare Surduc de lângă Timişoara este un rezervor pentru echilibrarea debitului râului Bega şi are rezervele necesare pentru alimentarea populaţiei cu apă potabilă, chiar dacă nu ar ploua timp de trei luni.

Volumul lacului de acumulare Surduc - cel mai mare din judeţul Timiş - este de circa 50 de milioane de metri cubi şi se întinde pe o suprafaţă de 460 hectare.

Comentarii

loading...