13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiThe Guardian: Bucureștiul, ”capitala, predominant homofobă, a foarte homofobei România”

The Guardian: Bucureștiul, ”capitala, predominant homofobă, a foarte homofobei România”

În „desene” se poate observa scris, la un moment dat, următorul text: „Și vrei să ieși, să consumi o băutură (sau mai multe) și să-ți ții partenerul de același sex în brațe, să-l/o săruți. Și nu sunt multe locuri unde e posibil să faci asta în capitala, în principal homofobă, a foarte homofobei Românii”.

Drept „exemplu”, este prezentat, printre altele, un așa-zis flyer despre Referendumul pentru Familie, care este descris de Andreea Chirică drept „flyer cu propagandă anti-homosexuală”.

Mai jos, autoarea scrie despre un bar de homosexuali din București că este „un mic paradis pentru bărbați homosexuali care caută distracție și scurte întâlniri amoroase”. Prin „scurte întâlniri amoroase”, autoarea se referă la aventuri sexuale, adesea anonime, de genul povestite de tânărul acesta, care bolnav de SIDA fiind, a avut relații cu sute de bărbați. Un caz asemănător a fost făcut public și în județul Constanța, dar a fost repede mușamalizat.

Rubrica „Cities”, cea care găzduiește acest material, a fost lansată în 2014 și este susținută de Fundația Rockefeller. Deși nu uită să menționeze imediat că „acest site este independent editorial față de orice sponsorizare”, cotidianul The Guardian omite să precizeze faptul că doar în 2017, Rockefeller Foundation a oferit burse de 300.000 de dolari pentru organizațiile care susțin și apără comunitatea LGBTQ.

Fundația Rockefeller are o istorie veche în susținerea cauzelor precum cea a LGBTQ.În anii ’30 ai secolului trecut, fundația a susținut financiar Institutul pentru Antropologie, Ereditate umană și Eugenie din Berlin, cel pe care l-au folosit naziștii pentru experimentele eugenice din timpul celui de-al treilea Reich.

Acest lucru a continuat și după ce a devenit evident că Institutul era folosit pentru demonizarea evreilor și a altor grupuri. Mai mult, deși a primit rapoarte clare că studiile respectivului institut erau folosite pentru a justifica politica rasială a naziștilor, Fundația Rockefeller nu a făcut nimic pentru a expune faptele reprobabile ale regimului lui Hitler, după cum notează Gretchen Schafft în cartea sa, „De la rasism la genocid: antropologia în al treilea reich”.

Mai mult decât atât, Fundația Rockefeller a finanțat un institut asemănător din Statele Unite ale Americii, „Eugenics Record Office”.  Din fericire, acesta s-a închis în 1939.
 
Fundația Rockefeller l-a susținut și finanțat pe Alfred Kinsey, om care și-a fondat cercetarea pe abuzuri înfiorătoare, inclusiv pe copii de 2 ani, conform unor mărturii. Pe studiile lui Kinsey se bazează întreaga ideologie LGBT, afirmă Ninel Ganea în România Liberă.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...
Ultima oră
Pe aceeași temă