15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiTeste gratuite pentru dascăli și elevi puse la dispoziție de Primăria Capitalei

Teste gratuite pentru dascăli și elevi puse la dispoziție de Primăria Capitalei

Testele puse la dispoziție de Primăria Capitalei vor fi achitate din bani de la bugetul local, în limita a aproximativ 15 milioane euro, după cum arată primele calcule făcute de instituție.

„Primăria Capitalei demarează cel mai amplu program de testare în mediul şcolar, unic, până acum, în ţară, şi care corespunde practic programelor similare din întreaga Europă. Venim noi cu această propunere concretă, care sunt convinsă că va evita contaminarea, va evita îmbolnăvirea atât a copiilor, cât şi a profesorilor şi învăţătorilor.”, a anunțat Gabriela Firea în cadrul Comandamentului pentru redeschiderea şcolilor, citată de News.ro.

Primarul general al Capitalei a precizat că de testarea gratuită beneficiază toate cadrele didactice din București care doresc să se testeze dar și elevii care sunt așteptați din nou în școli începând cu data de 14 septembrie.

„Pentru a fi valabil testul acesta practic trebuie făcut în ultima săptămână de vacanţă, avem capacitatea de testare de cinci mii de teste pe zi.”, a adăugat Gabriela Firea.

Ea a spus că toți elevii care se prezintă la școală și care au mici semne de infecție respiratorie, febră, o stare fizică alterată sau tușesc vor fi testați în regim de urgență pentru a nu fi obligați să se interneze în spital și să aștepte două-trei zile să primească un rezultat la un eventual test Covid-19.

Cele mai citite

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...
Ultima oră
Pe aceeași temă