Te distrezi în Baleare? Te așteaptă carantina în România!

Institutul Național de Sănătate Publică a introdus pe lista țărilor cu obligativitatea carantinei pentru 14 zile șase regiuni din Spania în care locuiesc zeci de mii de români.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 18.08.2020 - 10:00

Românii din șase regiuni din Spania care ar fi dorit să-și petreacă două săptămâni din tradiționalul concediu de august în țară au începând de luni seară o interdicție ce-i va face să-și amâne planurile pentru altă dată.

INSP a actualizat lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țări/zone de risc epidemiologic ridicat și a introdus în ea mai multe regiuni din Spania.

„Pentru Regatul Spaniei măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România, după cum urmează: Regiunea Aragon, Regiunea Cataluna, Regiunea Comunidad de Madrid, Regiunea Navarra, Insulele Baleare și Țara Bascilor.”, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

În carantină de 14 zile vor intra automat și cei care se află acum în concedii estivale în Insulele Baleare, una dintre destinațiile preferate de români, atunci când vor reveni în țară.

Comentarii