Piedone a fost condamnat în primă instanță

Tatăl unui tânăr de la Colectiv: Piedone a fost ales cu vot democrativ, protestul e față de justiție

Președintele Asociației Colectiv și tatăl unuia dintre tinerii care au murit în incendiul din clubul Colectiv, Eugen Iancu, și-a arătat nemulțumirea cu privire la alegerea lui Cristian Popescu Piedone în funcția de primar al Sectorului 5.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

28.09.2020 - 23:03

Iancu spune că Piedone a fost ales în mod democratic și perfect legal, însă el susține că acest lucru a fost posibil doar pentru că justiția nu și-a făcut datoria.

„Sunt întrebat ce părere am despre alegerea lui Piedone. Sunt îndemnat să organizez proteste. Pot spune un singur lucru – democrația și legea trebuiesc respectate de noi toți, iar proteste aș face împotriva justiției și a celor care cu mândrie populară își strigă susținerea față de această justiție. Piedone a fost ales cu vot democratic si perfect legal pentru că alții nu și-au făcut datoria. Iar Piedone este doar un exemplu. Sa ne uitam la primarul din Sângeorz Băi, la cel din Moldova care a facut sex cu minore, la ministrul care foloseste drumurile patriei ca pe holul din casa personala, circulând cum vrea muschiul lui. Când ne va trece entuziasmul, ne va lovi realitatea. Cum schimbăm realitatea?”, a scris Iancu pe pagina sa de Facebook.

Piedone a fost deja condamnat în primă instanță la opt ani și jumătate de închisoare în dosarul Colectiv, iar acum urmează să înceapă apelul făcut de acesta.

El este primarul de sector ales cu cel mai mic procent din voturi – 28.08% (25.902 de voturi), în timp ce alți primari de sector au obținut peste 40% din voturi. Prezența la vot în Sectorul 5 a fost de 38,08%, astfel că 94.831 s-au prezentat la urne. Putem concluziona că Piedone a fost ales cu puțin peste 10% din numărul total al alegătorilor cu drept de vot din Sector - 249.021 de cetățeni.

La rândul său, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a declarat extrem de dezamăgit de rezultatul votului din Sectorul 5.

„E dincolo de trist pentru mine, e dincolo de puterea mea de înţelegere. Eu, unul, sunt foarte dezamăgit, sectorul 5 avea nevoie de o schimbare, se pare că oamenii au ceea ce au ales. E un sector din care s-a furat cel mai cu spor”, a declarat Vlad Voiculescu, într-o intervenție la Digi24. 

Fiul lui Eugen Iancu, Alexandru (22 de ani) este unul dintre cei 64 de tineri morți în tragedia din Colectiv, din 30 octombrie 2015.

Comentarii