Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu: Le urăm prietenilor americani un sincer şi călduros La mulţi ani!

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, felicită poporul american de Ziua Independenţei, căruia îi urează ''un sincer şi călduros La mulţi ani!", exprimându-şi speranţa că relaţia excelentă dintre România şi SUA trebuie să se consolideze şi mai mult în viitor.

Share

Rl online 0 comentarii

04.07.2019 - 17:13

"Le urăm prietenilor americani, de Ziua Independenţei, un sincer şi călduros La mulţi ani! şi sper să ne fiţi mereu aproape! Ştim cu precizie, însă, că între ţările noastre sunt 139 de ani de relaţii diplomatice, că SUA a avut un cuvânt greu de spus în naşterea României Mari acum un secol, că avem un parteneriat strategic de peste două decenii (cel mai important dintre toate, după părerea mea) şi că relaţia excelentă dintre ţările noastre trebuie să se consolideze şi mai mult în viitor", scrie joi Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Tăriceanu, cea mai veche legătură dintre români şi americani a fost asigurată de un englez, "legendarul căpitan aventurier John Smith, cel care a luptat împotriva turcilor în armata lui Mihai Viteazul".

"Ştiam că sute de mii de români au plecat spre America în ultimele decenii ale aceluiaşi secol şi s-au stabilit acolo. Dar cred ca cea mai veche legătură, fie şi indirectă, dar nu mai puţin interesantă, de care am auzit eu, unul, a fost asigurată de un englez: legendarul căpitan aventurier John Smith. Unul şi acelaşi cu eroul din povestea cunoscută de toţi americanii a Zilei Recunoştinţei. Puţini ştiu că Smith a luptat împotriva turcilor în armata lui Mihai Viteazul, mai înainte de a ajunge pe tărâm american la bordul unei corăbii şi a pune bazele primei aşezări engleze pe noul continent. Capturat de indieni, el a relatat ca a scăpat cu viaţă graţie fiicei şefului, Pocahontas. Şi aşa s-a născut poate cea mai frumoasă poveste a poporului american şi care a dus la celebrarea, de atunci, a Zilei Recunoştinţei", a afirmat preşedintele Senatului.

Comentarii

loading...