Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tabără online de antreprenoriat pentru elevi

Start Major, programul de educație financiară și pentru carieră care pregătește elevii din învățământul profesional și tehnic să devină independenți, dezvoltat de UniCredit Bank, a digitalizat ultima etapă a primei ediții.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 04.08.2020 - 14:27

Tabără online de antreprenoriat pentru elevi le-a permis participanților să parcurgă etape de învățare aplicată pe aspecte fundamentale pentru deschiderea și dezvoltarea unui business. Experiența intensivă de educație non-formală, pe parcursul a șase zile, a combinat acumularea de informații cu exerciții practice, printr-un proces de învățare prin joc (gamification) și simulare a unor provocări de business.

Cei 17 elevi participanți au găsit răspunsuri la întrebări precum: cum deschizi și dezvolți o afacere, cum faci un plan de business, cum atragi parteneri, cum negociezi, cum îți gestionezi resursele financiare, cum găsești și păstrezi clienți, dar și cum comunici afacerea ta: promovare online și offline.

„Experiența primei ediții Start Major ne-a arătat cât de mult este nevoie de un astfel de program pentru liceenii din România, dar și cât de apreciat este de aceștia, lucru care ne oferă o motivație în plus să continuăm. Progresul este vizibil în rândul participanților, atât în zona de acumulare de informații, cât și în cea a dezvoltării abilităților, iar ei au notat la superlativ fiecare etapă din program.”, a declarat Alina Drăgan, Strategic Consultant, Financial Education, UniCredit Bank.

La finalul taberei Start Major, elevii participanți au susținut prezentări ale ideilor lor de business, pe un format asemănător competițiilor de start-up-uri. Cele mai bune trei idei de afaceri au câștigat micro-finanțări și mentorat pentru o perioadă de 6 luni. Acestea sunt: un coffe-van, o academie de șah și un club de sport, propuse de Andreea-Cristina Rădoi (Colegiul Economic “Viilor”), Alina-Gabriela Jandarmu (Școala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu”) și Eric Dorobanțu (Colegiul Economic "V. Madgearu").

Tabăra este ultima etapă a primei ediții a programului Start Major. Primele două etape au constat în: cursuri la clasă în 10 licee tehnologice din București, pentru peste 300 de elevi, despre bazele independenței financiare și modul în care pot avea o interacțiune reușită cu potențiali angajatori. (octombrie – noiembrie 2019) și cursuri la clasă pentru peste 100 de elevi, selectați dintre participanții primei etape, despre cum pot dezvolta o afacere proprie: ce implică antreprenoriatul, care sunt abilitățile și resursele de care ai nevoie, cum le accesezi.(ianuarie 2020) Programul a încheiat prima ediție și este dezvoltat de UniCredit Bank, în parteneriat cu Fundația Leaders și OLX România.

Comentarii