Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Suspiciune de pestă porcină africană, la o fermă din localitatea Puieşti, Buzău

Patru porci dintre cei 80 aflaţi într-o exploataţie în comuna buzoiană Puieşti au murit, medicii sanitar-veterinari de la DSVSA Buzău dispunând, joi, transmiterea de probe biologice către laboratoare de specialitate din Ploieşti şi Bucureşti.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

06.09.2018 - 18:57

"Am fost înştiinţaţi joi de un crescător de animale din satul Puieştii de Jos despre faptul că un număr de două porcine au murit pe parcursul nopţii în incinta spaţiului unde erau crescute, iar alte două erau grav bolnave. A fost convocat de urgenţă Comitetul local de sprijin în combaterea bolilor şi, împreună cu medicii veterinari, am notificat DSVSA Buzău şi Comitetul local Buzău în vederea luării măsurilor de urgenţă", a declarat, pentru AGERPRES, primarul localităţii Puieşti, Florin Leaua.

Potrivit acestuia, la unul din animale există "suspiciuni ferme" de pestă porcină africană în urma analizelor anatomo-patologice.

"S-au luat măsuri de izolare doar în zonă, nu dorim să creăm panică în comună, unde sunt câteva sute de porci", a afirmat Leaua.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a declarat pentru AGERPRES că, "din datele DSVSA, două animale au fost găsite moarte şi două muribunde, din cele patru unul prezintă suspiciuni de pestă porcină africană, probele fiind trimise la un laborator de specialitate".

Comentarii