Surpriză pe lista actualizată a statelor din „zona galbenă”

Lista țărilor ce atrag intrarea obligatorie în carantină pentru 14 zile a persoanelor care vin din acestea a fost comunicată de Institutul Națională de Sănătate Publică.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 03.08.2020 - 09:46

Lista țărilor și zonele cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de INSP și este valabilă timp ce o săptămână, începând de luni, 3 august, ora 0.00. Sunt 41 țări aflate în „zona galbenă” pentru care se impune intrarea obligatorie în carantină pentru două săptămâni a persoanelor ce vin din acestea în România.

Dacă cetățenii care vin din Republica Moldova, SUA ori Israel sunt în continuarea obligați la carantină de 14 zile, surpriza apare pentru Serbia și Rusia, țări care au ieșit din lista țărilor cu restricții, document ce poate fi consultat AICI.

Măsura de carantină se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene.

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități și se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa, a transmis Institutul Național de Sănătate Publică.

Comentarii