10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiSupra-lărgirea şoselei Fabrica de Glucoză, realizată în proporţie de 98%

Supra-lărgirea şoselei Fabrica de Glucoză, realizată în proporţie de 98%

“Tronsonul cuprins între şoseaua Petricani şi şoseaua Barbu Văcărescu este executat în proporţie de 98% şi urmează să fie deschis circulaţiei în maximum două săptămâni. Sistemul de iluminat public a fost pus în funcţiune, separatoarele de sensuri au fost montate, iar semaforizarea este în teste. Săptămâna viitoare vor fi realizate marcajele. În ceea ce priveşte lucrările la tronsonul cuprins între bulevardul Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca, lucrările sunt executate în proporţie de 80%. Se toarnă ultimele straturi de balast stabilizat şi urmează aşternerea straturilor de asfalt. În proiect a fost inclusă schimbarea a aproape 500 metri din magistrala care alimentează cartierul Aviaţiei cu apă caldă şi căldură”, a scris edilul general pe Facebook.

Primarul a menţionat că lărgirea şoselei Fabrica de Glucoză a fost primul proiect integrat de infrastructură din Bucureşti. Astfel, pe lângă lărgirea carosabilului, au fost modernizate şi reconfigurate toate reţelele de utilităţi din zonă. Potrivit Gabrielei Firea, proiectul a fost modificat în timpul execuţiei “în funcţie de cerinţele locuitorilor” din zonă.

“În ce priveşte pistele pentru biciclişti şi trotuarele, ele au fost proiectate şi executate conform normativului în vigoare, fiind avizate în prealabil de Brigada Rutieră. Potrivit proiectului tehnic, pistele pentru biciclişti au 1,5 metri lăţime, iar trotuarele – 2 metri lăţime. Există zone unde lăţimea trotuarului este mai mică din cauza lucrărilor apărute în timpul execuţiei sau a prezenţei alveolelor pentru copaci. Primăria Capitalei şi constructorul caută soluţii pentru rezolvarea problemei”, se arată în postare.

Proiectul noii şosele presupune lărgirea la patru benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 km lungime, între şoseaua Petricani – Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1,5 metri pentru fiecare sens, precizează Gabriela Firea.

“Pe 3 august 2018, a avut loc predarea amplasamentului către constructor, însă execuţia propriu-zisă a început în 29 octombrie 2018. Cele 15 luni prevăzute iniţial s-au încheiat în 29 ianuarie 2020. Întârzierile au fost cauzate de imposibilitatea închiderii totale a traficului, dar şi de lucrările neprevăzute apărute, cum ar fi reproiectarea zonei Intrarea Chefalului”, adaugă ea.

Conform aceleiaşi surse, executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup – Tracon – Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA. La asta se adaugă costul exproprierilor, care se ridică la aproape 120 de milioane de lei.

“E de menţionat că această sumă a fost redusă semnificativ, cu aproape 40 de milioane de lei, faţă de nivelul exproprierilor stabilite de vechea administraţie în anul 2010”, mai precizează Gabriela Firea.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă